Lübnan'da 'İslam Ülkeleri Paraları' Sergisi

Beyrut'ta Osmanlı dönemine ait tarihi para ve pulların bulunduğu 'İslam Ülkeleri Paraları Sergisi' kapılarını ziyaretçilerine açtı.

Lübnan'da tarihi para ve pulların yer aldığı "İslam Ülkeleri Paraları Sergisi" açıldı.

Başkent Beyrut'taki bir otelde düzenlenen ve yerel basının da büyük ilgi gösterdiği serginin açılışında Lübnan'ın eski Cumhurbaşkanı Mişel Süleyman ve eski milletvekillerinin yanı sıra tarihi para koleksiyoncuları ve davetliler hazır bulundu.

Açılışın ardından Arap ve İslam Ülkeleri Sikkeleri Derneği başkanı Semir Hadim, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sergide Emevi, Abbasi, Selçuklu ve Osmanlı'nın yanı sıra geç dönem para koleksiyonlarının da bulunduğunu söyledi.

Hadim, "Tarihi dirhem, dinar ve diğer paralar bulundukları döneme şahitlik yaptığını" belirterek, "Selçuklu Sultanlarının bastırdıkları paralarda Gıyaseddin ve Zillullah gibi ifadeleri yazdırarak güçlerini göstermeye çalıştıklarını" söyledi.

Serginin amacının koleksiyonerlerin sayısını arttırmak ve Lübnan'da tarihi para turizmini geliştirmek olduğunu kaydeden Hadim, Arap ve Lübnanlı koleksiyoncuları sergiye beklediklerini ifade etti.

Koleksiyoner Halid el-Said ise para ve pul gibi koleksiyonların insanlara tarih sevgisini ve kültür bilincini kazandırdığını belirterek, tarihi pul ve paraların ayrı ayrı birer hikayesinin olduğunu kaydetti.

Çeşitli dönem Müslüman devletlere ait madeni ve kağıt paraların bulunduğu serginin kapıları 5 Kasım'a kadar açık olacak.
Kaynak: AA