Kırşehir'de DEAŞ Davası

Terör örgütü DEAŞ üyesi oldukları iddiasıyla haklarında dava açılan 11'i tutuklu 19 sanığın yargılanmasına başlandı.

Kırşehir'de, terör örgütü DEAŞ üyesi oldukları iddiasıyla haklarında dava açılan 11'i tutuklu 19 sanığın yargılanmasına başlandı.

Kırşehir Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, başka cezaevlerinde bulunan tutuklu sanıklar A.T, A.U.H, H.D.B, M.M, M.M.K, Ö.H, F.T, S.D, S.T, Ş.S ve Z.Y. ile çeşitli kentlerdeki 6 tutuksuz sanık, SEGBİS aracılığıyla katıldı. Tutuksuz yargılanan 2 sanık duruşma salonunda hazır bulundu.

Kimlik tespitinin ardından sanıkların savunmaları alındı. "DEAŞ terör örgütü" üyeliğinden yargılanan sanıklardan A.T, suçlamaları reddederek, örgüte katılan oğlu ve Suriye uyruklu gelinini getirmek için Suriye ve Irak'a gittiğini, oğlunun oradaki bir çatışmada öldüğünü öğrendiğini, gelini ile Kırşehir'e geri döndüğünü ileri sürdü.

Suriye ve Irak'ta bulunduğu sürede onların kurallarına uymak zorunda kaldığını iddia eden A.T, "Onların koyduğu kurallara uymayanları anında infaz ediyorlardı. Bir süre Suriye'de aradıktan sonra oğlumun, Irak'ın Telafer şehrinde olduğunu öğrenince buraya gittim. Amacım ailemi örgütün elinden kurtarmaktı." dedi.

Mahkeme başkanının, "Oğlun ara ara yanına gelmiş, neden engel olmadın?" sorusu üzerine A.T, engel olmaya çalıştığını ancak "Engel olmaya kalkarsanız bir daha gelmem" dediği için ısrar etmediğini söyledi. Kırşehir'in Kaman ilçesindeki bağ evinde bulunan silahlar ve DEAŞ'ı çağrıştıran kamuflaj elbiselerin sorulması üzerine A.T, onların Irak'taki çatışmalarda ölen oğluna ait olduğunu, hatıra için getirdiğini öne sürdü.

Sanıklardan M.M.K. de DEAŞ üyesi olmadığını ileri sürerek, daha önce Suriye'de yardım malzemelerinin dağıtımında görev aldığını, burada tanıdığı bir Suriyeli arkadaşının Irak'ta örgüte katıldığını duyunca onu vazgeçirmek için Telafer'e gittiğini iddia etti.

Diğer sanıklar da örgüt üyeliği suçlamalarını kabul etmedi.

Mahkeme heyeti, A.U.H, H.D.B, M.M, Ö.H, F.T, S.T, Ş.S. ve Z.Y'nin yurt dışına çıkış yasağıyla, S.D'nin de elektronik kelepçe şartıyla tahliyesine, M.M.K. ve A.T'nin tutukluluk hallerinin devamına karar vererek, duruşmayı erteledi.
Kaynak: AA