Kardeş Şehir Langenliler Tarsus'ta

’Kardeş Şehir’ olmanın 25. yıldönümü etkinlikleri kapsamında Almanya’nın Langen kentinden bir heyet İçel’in Tarsus ilçesine geldi.

Kardeş Şehir Langenliler Tarsus'ta
Almanya’dan gelen heyet ilk olarak Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can’ı ziyaret etti.

Langen Belediye Başkanı Frieder Gebhardt eşi Anne Gebhardt, Belediye Encümen üyesi Frank Gotschılng, Langen Alman Türk Dostluk Derneği Başkan Yardımcısı Thilo Kaufmann, Langen Alman Türk Dostluk Derneği önceki Başkanı Cengiz Çayır, Langen Alman Türk Dostluk Derneği Yönetim Kurulu üyesi Klaus Peter Meeth ve gazeteci Mehmet Canbolat’ın bulunduğu heyete Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Boro, Tarsus Langen Dostluk Derneği Başkanı Fuat Togo ve Tarsus Langen Dostluk Derneği eski başkanı Mehmet Gürgener eşlik etti.

Ziyaretten dolayı duyduğu memnuniyeti dile getiren Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can, 25 yıl önce temeli atılan kardeşliğin başarılı bir şekilde devam ettiğini söyledi.



Tarsus Belediyesiyle Almanya’nın Langen kenti belediyeleri arasında 1991 yılında imzalanan kardeş kent ve kardeş belediyeler anlaşması kapsamında 25 yıldan bu yana sıcak ilişkilerle devam ettiğini belirten Belediye Başkanı Şevket Can, Tarsus’un Türkiye’de birçok belediye ile kardeş şehir olduğunu, Tarsus ve Langen kenti kadar başarılı olamadığını söyledi.

Can, “Uzun bir aradan sonra sizleri görmekten mutluluk duyduğumu belirtmek istiyorum. En son 2014 yılında Langen şehrimizi ziyaret etmiştik. Kardeşliğimizin 25. yıl dönümü gerçekten 25 yıl bir çeyrek bir asır, inşallah nice 25 yıllara diyorum. Bu sürede geçen hafta yaşadığım bir mutluluğu sizlerle paylaşmak istiyorum. Tarsus Belediyemiz 2002 yılında kalite yolculuğuna başlamıştı. Türkiye’de EFQM kalite yolculuğunda 2013 yılında Türkiye Mükemmellik Ödülünü almaya hak kazanmıştık. Tabi Başkanımız Burhanettin Kocamaz bu yolculuğa başladı.

2013’deki mükemmellik ödülünü o almıştı. Bizde 2015 yılında EFQM Uluslararası Mükemmellik yolculuğunun üyesi olduk. 2017 yılında başarı ödülünü almaya hak kazandık. Geçen hafta İspanya ülkesinin Madrid şehrinde EFQM Uluslararası Mükemmellikte Başarı Ödülümüzü aldık. Avrupa ülkelerinde 11 ödül almaya hak kazanan kurum ve kuruluşların içerisinde Türkiye’de 2017 yılında EFQM Mükemmellikte Başarı Ödülünü alan tek kurum ve kuruluş Tarsus Belediyesidir” dedi.

Tarsus’ta olmaktan son derece mutlu olduğunu dile getiren Langen Belediye Başkanı Frieder Gebhardt, Tarsuslular çok özlediğini söyledi.

Gebhardt "Langen ile Tarsus’un 25 yıllık bir geçmişi var. Sizinle yeniden bir arda olup sohbet etmekten sevinçliyim. Hatırlayacağınız gibi Münih’teki o ödül töreninde iki şehre verilmiş, o ödülü alma onurunu sevincini birlikte yaşamıştık. Bu iki şehre verilen ödülü kalitesinin yüksekliğine verilmiş bir armağan olarak kabul ediyorum. Madrid’de almış olduğunuz EFQM Uluslararası Mükemmellikte Başarı Ödülü bunla da örtüşüyor tebrik ediyorum. Tabi bir meslektaşınız olarak 600’ün üzerinde personel grubunu yönetmek modern imkanlarla bir kenti yönetmenin ne demek olduğunu iyi anlıyorum. Bir yerel yönetici olarak bir kenti yönetirken uyguladığınız yöntemlerin halka yansımasını zaman zaman değişik yollarla hissediyorsunuz, görüyorsunuz, gözlüyorsunuz. Bu şehir içinde olan bir şey ancak Uluslararası alanda bir ödül almanın farklı bir boyutu var. Buda sizin çalışmalarınızın taçlanmasıdır. Bizleri de gururlandırdı. Tarsuslulara da teşekkür ederiz. Kardeşliğimizin 25. yıldönümü nedeniyle çok güzel bir program düzenlediğini görüyoruz. Şimdiden emeği geçenlere teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

Konuk heyetle 3 Kasım 2017 Cuma günü saat 14.30’da Belediye Meclisi Salonu’nda Kardeşliğin 25. yıl kutlaması yapılacak.
Kaynak: İHA