İzmir'de Kültür Sanat

Bu yıl 35'incisi düzenlenen Uluslararası İzmir Tiyatro Günleri, 5 Kasım'da sona erecek İzmir Devlet Tiyatrosu 'Sandalım Kıyıya Bağlı' adlı oyunu izleyicinin beğenisine sunacak.

Bu yıl 35'incisi düzenlenen Uluslararası İzmir Tiyatro Günleri, 5 Kasım'da sona erecek.

Uluslararası İzmir Tiyatro Günleri kapsamında, "İsimsiz Yıldız" adlı oyun bu akşam İsmet İnönü Sanat Merkezi'nde beğeniye sunulacak.

Tiyatroda konunun vücut diliyle anlatıldığı "One Man Alone" oyunu bugün ve yarın İzmir Sanat'ta, "Cimri" de yarın İsmet İnönü Sanat Merkezi'nde sahnelenecek.

Oyunlar, saat 20.00'de başlayacak.

Tiyatro Günleri, İzmir'den tiyatro grupları ve sokak tiyatrolarının etkinlikleriyle 5 Kasım Pazar günü sona erecek.

- "Sandalım Kıyıya Bağlı" oyunu

İzmir Devlet Tiyatrosu, 2017-2018 sezonunun üçüncü oyunu olan, Dinçer Sümer'in yazdığı, Murat Çidamlı'nın yönettiği "Sandalım Kıyıya Bağlı" adlı müzikli eseri 11 Kasım'a kadar sahneleyecek.

Oyunda, biri Türk, diğeri Rum iki Anadolu gencinin dostluğu etrafında gelişen olaylar anlatılıyor. Eserde Batı'nın, sahip olduğu zenginliklere gözünü diktiği Osmanlı İmparatorluğu'nu yıkmak için barış içinde yaşayan halkları birbirine karşı kışkırtıp düşman etmesi konu ediliyor.

Şiirin, müziğin, dansın yer yer kahkaha, yer yer gözyaşlarıyla birleştiği oyun, Ege'nin iki kıyısında barış, dostluk ve diyaloğun hakim kılınması için uzatılan "zeytin dalı" olmasıyla da önem kazanıyor.

1986'da "Abdi İpekçi Barış ve Dostluk Ödülü"ne değer görülen oyun, İzmir Devlet Tiyatrosu Konak Sahnesi'nde izlenebilecek.

- Boyoz Festivali yapılacak

Büyükşehir Belediyesi, İzmir Ticaret Odası ve İzmir Ekonomi Üniversitesi iş birliğiyle düzenlenen "Boyoz Festivali" yarın sergi ve panelle başlayacak.

Etkinlik kapsamında 5 Kasım'da Gündoğdu Meydanı'nda düzenlenecek şenlikte, boyoz yeme yarışması da yapılacak. Büyükşehir Belediyesi etkinlikte binlerce boyoz, yumurta, peynir ve çay ikramında bulunacak.
Kaynak: AA