Iğdır'ın 'Biyoçeşitliliği' Kitaplaştırıldı

Orman ve Su İşleri 38. Şube Müdürü Mete Türkoğlu, 12 yıllık çalışmasıyla Iğdır'ın Biyoçeşitliliği ve Doğadaki Besin Zinciri'ni kitap haline getirdi.

Iğdır Valisi Enver Ünlü, Türkoğlu'nun 2005 yılından beri yaptığı çalışmayla Iğdır'ın florası, kelebek, sürüngen, memeli hayvanlar ve kuş varlıkları konu alan kitabını tanıttı.

Ünlü, valilikte düzenlediği toplantıda bu çalışmanın Iğdır ve tüm doğaseverler için yararlı bir kaynak olması temennisinde bulundu.

Bu ve benzeri kaynakların kente gelecek doğaseverler için faydalı olacağına inandığını belirten Vali Ünlü, "Iğdır, özellikle kuş gözlemcilerinin yoğun şekilde geldiği bir ildir. İlimiz gerek güzellikleriyle, gerekse doğasıyla güzel ortam sağlamaktadır. Bu nedenle doğa sporcularını ve doğa fotoğrafçılarını buraya davet ediyoruz." dedi.

Türkoğlu da, envanter niteliğindeki kitabında, 67 memeli hayvan türünün konu aldığını aktararak, "Buda Türkiye'de yaşayan memeli hayvanların yaklaşık yüzde 40'nu oluşturmaktadır. Ayrıca, 46 sürüngen, Türkiye’de bulunan 414 kelebek türünün 183'ü, 483 kuş türünün 321'i Iğdır'da bulunmaktadır." diye konuştu.

Kaynak: AA