GÜNCELLEME - Tunceli'deki Terör Operasyonu

Nazımiye ilçesi kırsalında 9 teröristin etkisiz hale getirildiği operasyonda çok sayıda silah, mühimmat ve yaşam malzemeleri ele geçirildiELE GEÇİRİLEN MÜHİMMAT BİLGİSİ GÜNCELLENDİ.

Tunceli'nin Nazımiye ilçesi kırsalında 9 teröristin etkisiz hale getirildiği operasyonda yapılan aramada RPG-7 roketatar, bu silaha ait 4 anti tank mühimmatı, 6 sevk fişeği ile çeşitli silahlara ait mermi ve yaşam malzemelerinin ele geçirildiği bildirildi.

Valilikten yapılan açıklamaya göre, Nazımiye ilçesi kırsalında İl Jandarma Komutanlığınca yürütülen ve 9 teröristin etkisiz hale getirildiği operasyonun devamında arama tarama faaliyeti gerçekleştirildi.

Operasyonda 6 kalaşnikof tüfek, bir M-16 piyade tüfeği, biksi ve kanas olarak bilinen keskin nişancı tüfeği ele geçiren güvenlik güçleri yaptıkları aramalarda, RPG-7 roketatar, bu silaha ait 4 anti tank mühimmatı ve 6 sevk fişeği, 2 el bombası, 5 kalaşnikof şarjörü ve bu silaha ait 268 mermisi, 150 biksi mühimmatı, dürbün, 2 telsiz, 50 metre kablo, 155 kilogram amonyumnitrat, 250 litre benzin ile çok sayıda yaşam malzemesi ve kıyafetler buldu.

Güvenlik güçleri bölgede terör örgütü mensuplarına yönelik operasyonlarını sürdürüyor.
Kaynak: AA