Gelibolu Devlet Hastanesinde Yangın Tatbikatı

Gelibolu Şehit Koray Onay Devlet Hastanesinde, olası bir yangın ve afet durumunda oluşabilecek istenmeyen olaylara karşı önlem almak ve hazırlıklı olmak amacıyla yangın tatbikatı yapıldı.

Senaryo gereği, hastane binasında üst katlarındaki bir noktada yangın çıktı.

Yangını fark eden personel, santrale ve hastane müdürlerine bilgi verdi.

Anons sistemi ile hasta ve çalışanlar tahliye edilmeleri yönünde uyarılırken, polis, itfaiye ve 112'ye de bilgi verildi. Senaryo gereği eğitim hastanesi ikinci katında çıkan yangın, itfaiye ekipleri tarafından merdivenli araç kullanılarak söndürüldü.

Üçüncü katta mahsur kalan ve dumandan etkilenen bir hasta, itfaiye ekipleri ve hastane çalışanlarının yardımı ile merdivenli araç kullanılarak tahliye edildi.

Hasta İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü Arama Kurtarma Teknisyenleri tarafından tahliye edildi. Tahliye edilen hastalara, 112 ekibi ve hastane çalışanlarının da yardımıyla müdahale edildi.

Başhekim Op. Dr. Alper Fırat Polat, gazetecilere yaptığı açıklamada, tatbikatın başarılı geçtiğini belirterek, "Yangın senaryosu tamamen planlandığı gibi gerçekleştirildi. Gerek personelimiz gerekse ilgili kurum ekipleri üzerlerine düşen görevi en iyi şekilde yaptılar. Umuyoruz böyle bir olayla gerçekte karşılaşmayız. Ancak biz hazırlıklarımızı tamamladık." diye konuştu.

Kaynak: AA