Gazıantep'te '1 Kan 3 Can' Projesi 8 Yaşında

Gaziantep Üniversitesi Nizip meslek Yüksekokolu öğrencileri ile Kızalay ile birlikte 8 yıl önce başlattığı kan bağış kampanyası sürüyor.

Gazıantep'te '1 Kan 3 Can' Projesi 8 Yaşında
Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Nizip Meslek Yüksekokulu Toplumsal Duyarlılık Projeleri (TDP) kapsamında Türk Kızılayı ile yürüttüğü kan bağışı ve bilinçlendirme çalışmaları 8 yıldan bu yana devam ediyor. “1 Kan 3 Can“ Toplumsal Duyarlılık Projesiyle 8 yıl önce yola çıkan Nizip Meslek Yüksekokulu Türk Kızılayı ile birlikte bir kan bağışı kampanyası daha başlattı. Projenin yürütülmesinde aktif rol oynayan ve her hafta Pazartesi ve Cuma günleri Kızılay’da gönüllü olarak çalışan Nizip MYO öğrencileri etkinlikler çerçevesinde, Nizip Yerleşkesi Nizip Meslek Yüksekokulu’nda düzenlenen kan bağışı kampanyasına yoğun ilgi gösterdi.

Her bağışçıya bir fidan dikiyor

Nizip Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Ahmet İhsan Kaya, kan bağışında bulunan her katılımcı için bir fidan dikildiğini, katılımcıların sadece 1 ünite kanla 3 hayat kurtarmakla kalmadıklarını doğaya da can verdiklerini belirtti.

Türk Kızılayı’nın yapmış olduğu çalışmalar hususunda Nizip Meslek Yüksekokulu’nun gerekli desteği vermekten hiçbir zaman kaçınmayacağını vurguladı. “1 Kan 3 Can“ projesini hayata geçiren ve sekiz yıldır bu konuda Türk Kızılay’ına destek veren Öğr. Gör. Veliddin Çiftci, kan ihtiyacını karşılamak için kan bağışlarının artması gerektiğini, gönüllü katılım esasına dayalı olan kan bağışının hayati bir önem taşıdığını belirterek yaşı ve kilosu müsait olan öğrencilerin kan bağışı kampanyasına katılmasının önemini vurguladı.

Tüm dünyada mazlumların yanında yer alarak gurur kaynağımız olan Türk Kızılayı’na hem öğrencilerin hem de vatandaşların kan verme hususunda daha duyarlı olmaları gerektiğini belirtti.

‘Kan bağışı vücudumuzun sadakasıdır’ diyen Çiftci, “Bir olalım, iri olalım, diri olalım felsefesine kan bağışı yoluyla tüm Nizip yerleşkesi öğrencileriyle birlikte katkı sağlamak istiyoruz“ dedi.

Kan bağışı kampanyasında, öğrencilerin kan vermek için uygun olup olmadıkları test edildikten sonra bağışa yönlendirildi. Ayrıca kan bağışı yapıldıktan sonra bağışçıların Hepatit A, Hepatit B ve AIDS gibi virüsleri taşıyıp taşımadıkları hususunda da bilgi sahibi olacaklarını söyleyen Kızılay personelleri, kan bağışına katılımdan memnun kaldıklarını belirterek Nizip Meslek Yüksekokulu personeline ve öğrencilerine teşekkürlerini sundu.
Kaynak: İHA