Emek Taziye Evi Gün Sayıyor

Osmangazi Belediyesi’nin Emek Fatih Sultan Mehmet Mahallesi’ne yaptığı taziye evi bölgede yaşayan vatandaşların önemli bir ihtiyacına cevap verecek.

Emek Taziye Evi Gün Sayıyor
Osmangazi Belediyesi tarafından temeli geçen nisan ayında atılan taziye evi açılış için gün sayıyor. Emek Fatih Sultan Mehmet Mahallesi’nde toplam bin 245 metrekare alan üzerine inşa edilen taziye evi 3 kattan oluşuyor. Taziye evinin birinci katında abdesthane, engelli tuvaleti, görevli odası ve depo yer alıyor. İkinci katında çok amaçlı salon, mescit, mutfak ve görevli odasının bulunduğu taziye evinin üçüncü katında ise taziye evi ve mutfak yer alıyor. Bahçesinde çocuk parkı ve otoparkın da yer aldığı taziye evinin inşaatı için Osmangazi Belediyesi yaklaşık 800 bin TL kaynak kullandı.

Emek Taziye Evi’ni gezen Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, “Merkezden en uç noktalara kadar hizmet götürüyoruz. Vatandaşlarımızın talepleri doğrultusunda hareket ederek ilçe sınırlarımızdaki 136 mahallemizin tamamına hizmet götürerek sıkıntılarını çözüyoruz” dedi.

Emek bölgesinin kalabalık bir nüfusa sahip olduğunu ve bölgede bir taziye evine ihtiyaç duyulduğunu ifade eden Başkan Dündar, “Bölgede mevcut iki taziye evi var. Ancak bunlar küçük oldukları için ihtiyacı karşılamıyorlardı. Yeni yapmış olduğumuz taziye evi ile bu bölgemizin bu ihtiyacına cevap vermiş oluyoruz. Bu taziye evini tüm mahalle sahiplenecek. Bu tesisin kapısı herkese açık olacak. Şuan inşaat çalışmaları bitti. Temizlik çalışmaları yapılıyor. Önümüzdeki günlerde açılışını yaparak vatandaşlarımızın hizmetine sunacağız. Emek’te yaşayan hemşehrilerimize hayırlı olsun” diye konuştu.

Kaynak: İHA