Dursunbey'de Mangala Turnuvası

Dursunbey’de ikinci Ortaokullar Arası Geleneksel Türk Zeka Oyunu Mangala Turnuvası 125. Yıl Yatılı Bölge Ortaokulu ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

Dursunbey'de Mangala Turnuvası
Geleneksel Türk Zeka Oyunu Mangalayı sevdirmek ve yaymak için Dursunbey Milli Eğitim Müdürlüğü ekibi tarafından geçtiğimiz yıl ilki gerçekleştirilen Ortaokullar arası Mangala Turnuvasının 2. si 125. Yıl Yatılı Bölge Ortaokulu ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

Turnuva ile ilgili açıklamada bulunan Dursunbey Milli Eğitim Müdürü Ümit Gökdemir;"İlçemizdefaaliyet gösteren tüm ortaokullardan öğrencilerin katıldığı bu turnuvada 64 öğrencimiz mücadele etti. Öğrencilerin birbiriyle kaynaşma imkanı bulduğu turnuva boyunca heyecan seviyesi yüksek eşleşmeler de yaşandı. Centilmenlik ve saygının had safhada olduğu turnuvadaGeleneksel Türk Zeka Oyunlarımızı da öğrencilerimize öğretmiş oluyoruz. Turnuva boyunca her türlü imkanı sağlayan 125. Yıl Yatılı Bölge Ortaokulu´na ve öğrencilerimizi yıl boyunca turnuvaya hazırlayan değerli öğretmenlerimize katkıları için teşekkür ederiz." dedi.

Kıran kırana geçen turnuva sonucunda Derya şimal birinci, Gamze Songül Çınar ikinci, Gamze Çelikel isimli öğrenci ise üçüncü oldu.
Kaynak: İHA