Diyarbakırlılar Görevlendirme Yapılan Belediyeden Memnun

Terör soruşturması kapsamında DBP'li Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Kışanak ve DBP'li Meclis Üyesi Fırat Anlı'nın gözaltına alınmasının ardından geçen yıl kasım ayında görevlendirme yapılan kent, belediye hizmeti ile dolu dolu geçen bir yılı geride bıraktı Kentte kamu kaynakları doğrudan halka hizmete dönüşürken, Diyarbakırlılar hak ettikleri, yaşam standartlarını yükselten kaliteli belediye hizmeti ile buluşmanın memnuniyetini yaşıyor Belediye Başkanı Atilla: 'Diyarbakırlı kardeşlerimize hizmet etmekten onur duyuyorum. İnşallah Diyarbakırlı kardeşlerimizi daha güzel günler bekliyor' Vatandaşlardan Konur: 'Caddeler pislik içinde sular kesiliyor, otobüsler kontak kapatıyordu. Bugün bir yılını kutladık nice yıllara. Cumali Atilla Diyarbakır'ı 10 yıl ileri götürdü' Adanır: 'Önceden çöpler toplanmıyordu, sokaklar bozuktu, yollar yapılmıyordu, belediyeler çalışmıyordu. Kayyum geldikten sonra belediyedeki açıklar kapandı, dışarı giden paralar durduruldu'

ÖMER YASİN ERGİN - Diyarbakırlılar, yapılan görevlendirme ile Büyükşehir Belediyesince sunulan hizmetlerle buluşmanın yıl dönümünü yaşıyor.

Terör soruşturması kapsamında Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak ve DBP'li Meclis Üyesi Fırat Anlı'nın gözaltına alınmasının ardından görevlendirme yapılan belediyede vatandaşların unuttukları hizmetlerle buluşması için hummalı çalışma başlatıldı.

Belediye Başkanı olarak görevlendirilen Cumali Atilla'nın talimatıyla halkın kaynaklarının doğrudan halka hizmet olarak sunulması için hazırlanan projeler bir biri ardına hayata geçiriliyor.

DBP'li yönetim döneminde terör örgütü PKK ve HDP'nin çeşitli bahanelerle çağrısı üzerine ulaşım hizmetinin aksatılması ve çöplerin toplanmaması gibi vatandaşa yaşatılan çile sona ererken, yaşam standartlarını yükselten çalışmalar gerçekleştirildi.

Çöplerin düzenli toplandığı, kesintisiz temizliğin sağlandığı, yolların yenilendiği, park, bahçe ve peyzaj çalışmaları yapılan Diyarbakır, kısa sürede hak ettiği görünüme kavuştu.

Toplumun her kesiminin hayatına dokunan projeler vatandaşlardan takdir görüyor.

Ulaşımda konforu sağlayan, hastanelerde doğum yapan kadın ile bebeklerin ihtiyaçlarını karşılayan, hasta ve yakınları için misafirhane oluşturan, çocuk ile gençlere yönelik spor okulları ve kültür sanat kursları düzenleyen belediye tarafından, kentte spor sahaları oluşturuluyor.

Diyarbakırlılar kaliteli belediye hizmetinden duydukları memnuniyeti AA muhabirine anlattı.

- "Bugün bir yılını kutladık nice yıllara"

Vatandaşlardan Songül Konur, şimdiye kadar kentte bu tür belediye hizmeti görmediğini söyleyerek, şunları belirtti:

"Belediyeden içeri girmek bizim için hayaldi. Kurulan 'Beyaz Masa' ile çok güzel, halka yönelik çalışma yapılıyor. Ofis yeraltı köprüsü sular içinde kaldı. O da halkla çizmesini ayağına giyerek kanalizasyon çalışmasına katıldı. Bize çorba çeşmeleri, meşrubat çeşmeleri yaptırdı. Yaşlımız, engellimiz, parası olmayan minnetsiz şekilde toplu taşıma araçlarına binebiliyor. Otobüs şoförleri 'buyrun efendim' diyor, yol, adres bilmeyenleri rehber gibi evinin önünde indiriyorlar.

Park ve bahçeler adeta çiçek bahçesine döndü. Cumali Atilla halkın derdini dinliyor. Parklarımız, bahçelerimiz, kaldırımlarımız tertemiz. Caddeler pislik içinde, sular kesiliyor, otobüsler kontak kapatıyordu. Belediyeden içeri girmek bizim için hayaldi. Bugün bir yılını kutladık nice yıllara. Ona ve ekibine, Cumhurbaşkanımıza teşekkür ederiz. Cumali Atilla bir yıldır çalışıyor sanki Diyarbakır'ı 10 yıl ileri götürdü. 10 yıl çalışsa kim bilir Diyarbakır ne hale gelir?"

- "Dışarı giden paralar durduruldu"

Mahmut Adanır da bir yıldır belediye hizmeti görmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirtti.

Yapılan görevlendirmeden mutluluk duyduklarını anlatan Adanır, "Önceden çöpler toplanmıyordu, sokaklar bozuktu, yollar yapılmıyordu, belediyeler çalışmıyordu. Kayyum geldikten sonra belediyedeki açıklar kapandı, dışarı giden paralar durduruldu." diye konuştu.

Belediye Başkanı Atilla'nın tüm halkı makamına kabul ettiğine işaret eden Adanur, artık herkesin başkan ile rahatlıkla görüşebildiğini aktardı.

Adanır, "Belediyeye girip, işimizi halledemiyorduk. Şimdi ise ne zaman belediyeye gitsek bize yardımcı oluyorlar." ifadelerini kullandı.

- "Yavaş yavaş kentimiz düzeliyor"

Elif Aygün de geçen sene belediyeye yapılan görevlendirmenin ardından Diyarbakır'ın çevre ve şehircilik anlamında çok geliştiğini dile getirdi.

Kentin çiçek bahçesine döndüğünü ifade eden Aygün, yolların asfaltlandığını, ulaşımdaki problemlerin çözüldüğünü vurguladı.

Aygün, yollarda çiçek ve ağaçlandırma çalışması yapıldığını, yolların düzenlendiğini dile getirerek, "Belediye çalışmıyordu. Özellikle kırsal kesimde biriken çöpler vardı ama onlar çözüldü artık. Yavaş yavaş kentimiz düzeliyor, inşallah daha güzel olur. Çok memnunuz, başarılarının devamını diliyoruz." sözlerine yer verdi.

- "Diyarbakırlı kardeşlerimize hizmet etmekten onur duyuyorum"

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesince kentteki bilboardlara, gerçekleştirilen hizmetlerin tanıtıldığı, "1 yıldır Diyarbakır'a hizmet etmekten onur duyuyoruz" yazılı afişler asıldı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Atilla belediyedeki görevinde bir yılı tamamladıklarını anımsattı.

"Bir yıl içerisinde Diyarbakırlı kardeşlerimize hizmet etmekten onur duyuyorum." ifadesini kullanan Atilla, göreve geldikleri günden bu yana bir belediyenin yapması gereken hizmetleri en iyi şekilde yerine getirme gayretinde olduklarını vurguladı.

Atilla, "Biz ilk geldiğimizde bir belediyenin yapması gereken en temel hizmetler bile yerine getirilmiyordu. Temizlik, ulaşım hizmeti aksatılmıştı. Biz belediyenin yapması gereken her alanda sosyal ve şantiye belediyeciliğine kadar, vatandaşın hizmetinde olduğumuzu gösteriyoruz. İnşallah Diyarbakırlı kardeşlerimizi daha güzel günler bekliyor." diye konuştu.

Diyarbakırlılara verdikleri destekten dolayı şükranlarını sunduğunu ifade eden Atilla, onlara hizmet etmekten onur duyduğunu, hep birlikte güzel günler dilediğini belirtti.
Kaynak: AA