Diyanet-Sen Genel Başkanı Bayraktutar, Kırklareli'nde

Bayraktutar: ''(Hakkari'deki terör saldırısı) Allah bu terör örgütlerini kahreylesin. Ülkemi̇ze başarılar lütfeylesi̇n. Bakın Türkiye ne zaman ortaya ciddi bir proje koysa hemen arkasında büyük terör olayları geliyor''

Türkiye Diyanet ve Vakıf Görevlileri Sendikası (Diyanet-Sen) Genel Başkanı Mehmet Bayraktutar, Hakkari'deki terör saldırısına ilişkin, "Allah bu terör örgütlerini kahreylesin. Ülkemi̇ze başarılar lütfeylesin. Bakın Türkiye ne zaman ortaya ciddi bir proje koysa hemen arkasında büyük terör olayları geliyor.'' dedi.

Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı da olan Bayraktutar, sendikasının Kırklareli İl Temsilciliğince bir otelde düzenlenen, genişletilmiş il divan kurulu toplantısında yaptığı konuşmada, Hakkari'deki terör saldırısında hayatını kaybeden şehitlere Allah'tan rahmet diledi.

Türkiye'nin zor bir süreçten geçtiğini dile getiren Bayraktutar, Hakkari'deki terör saldırısında 8 şehit haberi ile Türkiye'nin yasa boğulduğunu aktardı.

Bütün terör örgütlerini lanetlediklerini belirten Bayraktutar, ''Allah bu terör örgütlerini kahreylesin. Ülkemi̇ze başarılar lütfeylesin. Bakın Türkiye ne zaman ortaya ciddi bir proje koysa hemen arkasında büyük terör olayları geliyor. Türkiye bugünkü teknolojiye sahip olacak, araç üretecek gibi kelimeleri 10 sene önce söylemek hayaldi. Niye, çünkü Türkiye'yi idare edenler Türkiye'yi yönetenler merhum Menderes, Turgut Özal, Erbakan hoca hariç, birçoğu bu milletin emperyalizme hizmetkar olmasından zevk duyuyordu. Benim evladıma kızıma, ''başörtü takacaksan Suudi Arabistan'a gideceksin'' diyenler, insanları küçümseyen, basit gören insanlar bu ülkede idareci olmuşlardı. Kendi̇ toplumunun değeri̇ni̇ bi̇lmeyen, kendi̇ değerleri ile çatışan, başkalarının değerini bilmez.'' diye konuştu.

Değerler sendikacılığı yaptıklarını belirten Bayraktutar, ülkedeki tüm müftülere önem verdiklerini dile getirdi.

7 yıldır görevi süresi boyunca hiç bir zaman müftülerin önünde yürümediğini dile getiren Bayraktutar, Diyanet İşleri Başkanlığını eleştiren kim olursa olsun bu teşkilatta yerinin olamayacağını vurguladı.

''Diyanete hıyanet'' diyenlerin bu teşkilattan def edilmesi gerektiğini vurgulayan Bayraktutar, şöyle konuştu:

''Diyanete yönelik bu edepsiz saldırıları kim yapıyorsa, haindir ve lanetliyorum. Bundan önceki Görmez hocamız da Ali hocamız da değerli insanlardır. Ali beyin de güzel hizmetler yapacağına inanıyorum. Buradan ilan ediyorum, daha öncede olduğu gibi 82 bin üyesiyle Diyanet İşleri Başkanlığının ve şu anki başkanının da arkasındayız. Gerekirse benim başkanıma da kurumada hakaret edenlerin personeli de olsa dilini tutup koparmaya niyetliyiz. Bu seviyeye varız. Kimse kusura bakmasın.''

Programda Diyanet-Sen Genel Başkan Yardımcıları Hacibey Özkan, Mehmet Ali Omurca, Mehmet Yaman, İl Müftüsü Hüseyin Demirtaş, Memur-Sen Kırklareli Şube Başkanı Selahattin Karanfiler ile Diyanet-Sen Kırklareli Temsilcisi Mustafa Küçükmotor da birer konuşma yaptı.
Kaynak: AA