Çeşme Bisiklet Yarışı İle Renklenecek

İzmir’in Çeşme ilçesi, hafta sonunda Veloturk GranFondo Bisiklet Yarışlarına ev sahipliği yapacak. Yarış kayıtlarından elde edilecek gelirin tamam ise ’Bir çocuk gülerse dünya güler’ projesine aktarılarak, ihtiyaç sahibi çocuklara bisiklet alınacak.

Çeşme Bisiklet Yarışı İle Renklenecek
Çeşme’de, bu yıl ikincisi düzenlenecek Veloturk GranFondo Bisiklet Yarışları, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Türkiye Bisiklet Federasyonu ve İzmir Valiliği himayelerinde 4-5 Kasım tarihlerinde gerçekleştirilecek. Toplam bin 481 bisiklet sporcusunun kayıt yaptırdığı yarışlarda, 808 sporcu 47 kilometrelik kısa parkurda, 673 sporcu ise 100 kilometrelik uzun parkurda pedal çevirecek. Her iki parkurda da yarışlar, 16-18 yaş genç erkek ve kadınlar, 19-34 yaş elit erkek ve kadınlar, 35-44 yaş master erkek ve kadınlar, 45-54 yaş master erkek ve kadınlar, 55-59 yaş master erkek ve kadınlar ile 60 yaş üstü master erkek ve kadınlar kategorilerinde düzenlenecek.

5 Kasım Pazar günü saat 09.00’da Çeşme Kalesi önünden 100 kilometrelik Lapierre Parkuru startı, saat 09.10’da ise 47 kilometrelik Toyota Hybrid Parkuru startı verilecek. Yarışlar, startın verildiği noktada ise sona erecek. Yarışların ödül töreni de, aynı gün Cumhuriyet Meydanında saat 15.00’de gerçekleştirilecek.

Gelirler ihtiyaç sahibi çocuklar için

Etkinliğin ilk günü olan 4 Kasım Cumartesi günü ise yarışçıların kayıt işlemleri ve yarış için gerekli olan malzemelerin teslimi yapılacak. Aynı gün, saat 10.00 - 17.00 arasında ise Cumhuriyet Meydanında kurulacak olan özel parkurda, çocuklar için güvenli bisiklet sürüşü eğitimi verilecek. Saat 16.00’da, Çakabey Kültür Merkezinde, Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sedat Yanturalı tarafından "Bisiklet Yaralanmaları" ile ilgili sunum gerçekleştirilecek.

Yarışlara katılmak isteyen bisiklet sporcuların, kısa parkur için 100 lira, uzun parkur için ise 150’şer lira kayıt ücreti yatıracakları bildirildi.

Kayıtlar için toplanan paranın tamamının ise ihtiyaç sahibi çocuklara bisiklet alınarak yüzlerinin gülmesinin sağlanması için Veloturk’un "Bir çocuk gülerse, dünya güler" projesine aktarılacağı öğrenildi.
Kaynak: İHA