Beyşehir Gölü Milli Parkı'nda Güneş Her Gün Hüzünle Batıyor

Konya’nın Beyşehir İlçe Belediyesi, Beyşehir Gölü Milli Parkı’nın dünyaca ünlü gurup vaktini resmi internet sitesinden isteyenlere her gün canlı olarak izlettiriyor.

Beyşehir Gölü Milli Parkı'nda Güneş Her Gün Hüzünle Batıyor
Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, Türkiye’nin sınırları itibariyle en büyük milli parklarından olan Beyşehir Gölü Milli Parkı’nda, güneşin koşarak doğduğunu hüzünle battığını söyledi.

Dünyada gün batımının en güzel olduğu yerlerin başında gösterilen Beyşehir’deki gurup vaktinin, Türkiye’de yaşayan birçok şair ve yazara ilham kaynağı, fotoğraf, doğa ve kuş severlerin ise bölgeye akın etmesine neden olduğunu vurgulayan Özaltun, Selçuklu Sultanı Alaaddin Keykubat’ın ise Beyşehir Belediyesi tarafından tescil edilen sözü olan “Cennet ya burasıdır, ya da buranın altındadır” dediğini hatırlattı. Özaltun, güneşin her gün dağlar ve bulutlar arasında batıp kaybolurken, bir süre yansıttığı kızıl tonlardaki renk cümbüşünün görülmeye değer olduğunu belirtti.

Her mevsimde bir başka güzel olan Beyşehir Gölü ve milli parkının sonbahar mevsiminde de ortaya kartpostallara basılacak derecede tablo gibi benzersiz görseller sunduğunu vurgulayan Özaltun, şöyle devam etti:

Beyşehir Gölü Milli Parkı’nda sonbahar mevsiminin son dönemi olan Kasım ayının ilk günleri de göl kıyılarında benzersiz güzellikler sergiliyor. İlçemizin son dönemde simgesi haline gelen martılar, cıvıltılarıyla insanların kulaklarını okşarken, sürüler halinde gökyüzünde dolaşarak özellikle güneşin battığı gurup vaktinde seyrine doyum olmayan güzel görüntüler yansıtıyor. Beyşehir ilçe merkezindeki kıyılar sonbahar mevsiminin gelmesi ile birlikte martı sürülerinin akınına uğrarken, insanlarımız da yiyecek arayışı içerisine giren bu türleri beslemek için yoğun bir mesai harcıyor. Kıyı kesimde vatandaşlarımızın göl sularına ve havaya bayat etmek ve simit parçaları atarak beslemeye çalıştığı sürüler halinde kanat çırpan martılar, güneşin etkisini yitirmeye başladığı gurup vaktinde ise fotoğraf karelerine de yansıyan bambaşka görüntüler sergiliyor. Martılar, havaya ve suya atılan ekmek parçalarını kapabilmek için birbirleriyle adeta yarışıyor. Fotoğraf tutkunlarının yanısıra kuşseverlerin de ilgisini çeken martılar, gökyüzüne yükselip güneşin kaybolduğu, dağların arasında ortaya çıkan kızıllık arasında kanat çırparken benzersiz görüntüler sergiliyor. Sadece martılar mı, kıyılarda grup vakti besin ararken su yüzeyindeki yansımalar arasında kalan sakar mekelerimiz de görenlere görsel bir ziyafet sunuyor. İşte tüm bu güzelliklerin sanal ortamda da izlenebilmesi için Beyşehir Belediyemizin resmi internet sayfasındaki şehir kameraları bölümüne tıklamak yeterlidir. Buradan grup vaktini, internet ortamında güneşin battığı anlarda canlı olarak izleyebilmek mümkündür.”
Kaynak: İHA