Başkan Doğan Tıpçılarla Bir Araya Geldi

İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan, Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi ve Derince Araştırma Hastanesi acil tıp asistanları ile tarihi Saatçi Ali Efendi Konağı’nda bir araya geldi.

Başkan Doğan Tıpçılarla Bir Araya Geldi
Türkiye’nin ilk çocuk doktoru belediye başkanı olan ve milletvekilliği döneminde başta Kocaeli olmak sağlık sektörüne önemli katkılar sağlayan Başkan Doğan, meslektaşlarıyla keyifli bir akşam geçirdi. Önümüzdeki aylarda İzmit’te gerçekleşecek olan 13. Acil Tıp Asistanları Sempozyumu’nun da konuşulduğu buluşmada, KOÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Küçük, KOÜ Başhekimi Prof. Dr. Zafer Utkan, Acil Tıp Anabilim Dalı Başkanı Murat Pekdemir’de yer aldı.

Şehirdeki sağlık hizmetlerinin ve çalışmalarının konuşulduğu tarihi konaktaki gece doktorluk mesleğinin önemine değinen Başkan Doğan, “Her yerde valilik, avukatlık yapamazsınız ama her yerde doktorluk yapabilirsiniz. İnsanlara hizmet etmek için bundan daha iyi bir meslek olamaz. Bu mesleğin, emeklerinizin karşılığı parayla, pulla, mevkiiyle olmaz. Çok kutsal bir mesleğin yapıyorsunuz 16 yıl hekimlik yapmış biri olarak, bir dönem şehrin bütün çocuklarını muayene ettim. Hastane yöneticiliği yaptığım zamanlarda sektördeki mevcut eksiklikleri görmeye başladım. Vatandaşı nasıl memnun edebiliriz, hastaneyi nasıl daha iyi ortama getirebiliriz diye düşünmeye başladım. Bazı işlerin düzeltilebileceğini ve daha sağlıklı yapılabileceğini gören birisi olarak, bunun yolunun ancak siyaset ve siyasetle gelinen makamlar olduğuna karar verdim" dedi.

Hekimlik döneminde hiçbir partiyle ilişkisi olmadığına değinen Doğan, "Sadece Recep Tayyip Erdoğan’ı İstanbul Belediye Başkanı olarak tanıdım ve kendisine hayranlığım vardı. AK Parti kurulduğunda şehrimizdeki il başkanı beni siyasete davet etti. Memuriyetten istifa ettim ve il başkan yardımcısı olarak görev aldım. Siyasete girdik ve ilk yerel seçimlerde milletvekili oldum. TBMM’de sağlık komisyonu başkan vekili olarak görev yaptım. Bu komisyon sayesinde şehrimizde yapmak istediğimiz birçok hizmeti gerçekleştirme imkanımız oldu” diye konuştu.

İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan ile gerçekleşen buluşmadan büyük memnuniyet duyduklarını ve anlatılanların kendileri için büyük önem arz ettiğiniz belirten tıp teknisyenleri, özellikle Kocaeli Milletvekili olduğu dönemlerde kuruluşunda büyük emek verdiği UMKE’ler için Doğan’a teşekkür ettiler.
Kaynak: İHA