ATT Personeline Ambulans Sürüş Eğitimi Verildi

Erzincan'da, ambulanslarda ilk kez sürücülük yapacak olan ve aralarına kadınların da olduğu ATT mensuplarına ASTE eğitimi verildi Eğitimlerinde zincir takıp lastik söken kadın sürücüler slalom pistinde araç kullanarak kabiliyetlerini sergiledi.

Erzincan'da, ambulanslarda ilk kez sürücülük yapacak olan ve aralarında kadınların da olduğu acil tıp teknisyenlerine (ATT) Ambulans Sürüş Teknikleri (ASTE) eğitimi verildi.

İl Sağlık Müdürlüğünce, Erzincan-Erzurum karayolu üzerinde yer alan bir tır parkında oluşturulan alanda, ambulanslarda ilk kez sürücülük yapacak kadın ve erkeklerden oluşan 25 ATT mensubu, 4 gün boyunca teorik ve pratik eğitime alındı.

Ambulans sürüş teknikleri eğitmeni Zafer Keskin, gazetecilere yaptığı açıklamada, 112 Acil Sağlık Hizmetleri istasyonlarında görevli ambulans sürücülerinin, farklı hava ve yol şartlarında güvenli ambulans kullanabilmek için eğitimden geçtiğini söyledi.

Keskin, ambulans sürüş teknikleri eğitimlerinin çok önemli olduğunu ifade ederek, "Katılımcılara sürüşün yanı sıra ambulansların bakımı, onarımı, lastik sökümü, lastik takımı, kış şartlarında zincir takılıp sökülmesini de öğretiyoruz. Kursiyerlerimiz arasındaki bayan personellerimiz de acil durumlarda hasta nakillerinde ambulans kullanabiliyor. Bu nedenle bayan personelimize de ambulans kullanabilmesi için ASTE eğitimleri veriyoruz." dedi.

Keskin, eğitimlerin içeriğine değinerek, şunları aktardı:

"Birinci gün ambulans bakımı, motoruyla ilgili temel derslerimiz vardı. Diğer günlerde de parkurumuzda hızlı ve kontrollü sürüşlerimiz ile panik fren eğitimimiz vardı. Bu eğitimde amacımız ambulans şoförünün rahatsızlanması durumunda ATT arkadaşımızın direksiyon başına geçip hastayı güvenli şekilde hastaneye nakletmesini sağlamak. Eğitimde başarılı olan ATT mensuplarına sertifikaları veriliyor."

Eğitim alan Acil Tıp Teknisyeni Seher Genç ise vakaya gidildiğinde, zaman zaman aracın başına geçmek zorunda kaldıklarını ifade ederek, "Vakalarda aracın başına geçmemiz gereken durumlar oluyor. Bu yüzden bu eğitimlere katılıyoruz. Lastik takma, zincir takma, akü takma gibi araçla ilgili bütün eğitimler veriliyor. Zaman zaman zorlandığımız oluyor ama üstesinden geliyoruz." dedi.
Kaynak: AA