Alıcık; 'Türkiye'nin Var Olmasını İstiyorsak Eğitime Destek Vermeliyiz'

Nazilli Belediyesi tarafından çevre düzenlemesi ve kantin binaları yapılan okulları basın mensupları eşliğinde ziyaret eden Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık öğrenciler tarafından büyük sevgi ve ilgi ile karşılandı.

Alıcık; 'Türkiye'nin Var Olmasını İstiyorsak Eğitime Destek Vermeliyiz'
Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık, Nazilli Belediyesi tarafından yemekhane, atölye odası ve bahçe duvarı yapılan Nazilli İş Okulu ile çevre düzenlemesi ve kantin binası yapılan Orhangazi İlkokulu’nu basın mensupları eşliğinde ziyaret etti. Alıcık her iki okula ziyaretinde öğrencilerden büyük ilgi gördü. Okullara yaptığı ziyaretlerinde özellikle basın mensuplarını davet etmesindeki amacın okullara yapılan hizmetlerin halka aktarılması olduğunu belirten Başkan Haluk Alıcık “bu güne dek siz basın mensubu arkadaşlarım eşliğinde ziyaret ettiğimiz 8 okulda 1 milyon liradan fazla para harcadık. Daha ziyaret edeceğimiz çok okulumuz var. Ayrıca mahallelerdeki okullarımız var. Bu yapılan hizmetleri açılış törenleri ile halka gösteremeyiz. Çünkü etik olmaz. Buralar eğitim yuvaları” dedi.

Ziyaretinin ilkini Nazilli Özel Eğitim İlkokulu ve Ortaokulu’nda başlayan Belediye Başkanı Haluk Alıcık burada tekerlekli sandalyeyle yanına gelen Büşra isimli öğrenciyle sohbet etti. Özel çocuklarla yakından ilgilenen Alıcık, okul ve öğrencilerin durumları hakkında okul idarecileri ile öğretmenlerden bilgi aldı. Nazilli Belediyesi tarafından yemekhane, atölye odası ve bahçe duvarı yapılan okulun öğrenci, öğretmen ve idarecileri Başkan Alıcık’a teşekkürlerini iletirken öğrenciler tarafından üzerine çini boyama yapılmış bir tabak hediye edildi. Etrafında sevgi ve ilgiyle dolaşan özel öğrencilerle fotoğraf çektirmeyi de ihmal etmeyen Haluk Alıcık, “Bu çocuklar kendileri özel oldukları gibi bizim için de çok özeller. Bu evlatlar bizim evlatlarımız. Bu çocuklarımıza sahip çıkmalıyız. Biz sonuçta ilçenin geleceğine yönelik yatım yapıyoruz. Çocuklarımıza yapıyoruz, geleceğimize yapıyoruz” diye konuştu.

Özel eğitim Okulu’nu ziyaretinin ardından yine basın mensupları eşliğinde Orhangazi İlkokulu’nu ziyaret eden Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık, Nazilli Belediyesi tarafından yapılan kantin binasını inceledi. Alıcık, hali hazırda iki okulda halı saha yapım çalışmaları olduğunu belirterek, Orhangazi ilk ve ortaokulunun bahçe düzenlemesi ve iki okulunda kullanabileceği halı sahanın yapılacağını söyledi.

Bu okulda kantin binası, çeşme ve altyapı düzenlemesi için yaklaşık 160 bin lira harcandığını ifade eden Alıcık, “Burada yaptığımız kantinin ihalesi de yakın zamanda gerçekleştirilip hizmete girecek. Göreve geldiğimiz günden beri okulların eksiklerini tamamlamak için çalışmalar yaptık. Siz basın mensupları arkadaşlarım ile şimdiye kadar da toplam 8 okul gezdik. Sadece gezdiğimiz okullara 1 milyon liradan fazla para harcandık. Şu an iki okulumuzda halı saha yapıyoruz. Eğitime, eğitim kurumlarına çok önem veriyoruz. Türkiye’nin var olmasını istiyorsak eğitime destek vermeli ve önemsemeliyiz. Bu okullarda vatanını milletini seven saygılı, ahlaki değeri yüksek çocuklar yetiştirmeliyiz. Bu güne kadar Nazilli Merkezdeki ve mahallerindeki tüm okulların hepsine hizmet verdik. Eksiklerini giderdik. Ama biz bunları yapacağımız açılış törenleri ile gösteremeyiz. Biz bu okullarda neler yapmışız en azından bilinsin istedik” dedi.

Son olarak öğretmenler odasında okul öğretmenleri ve idarecileri ile sohbet eden Başkan Haluk Alıcık okulun eksik ve acil ihtiyaçları hakkında bilgi aldı. Bilgisayar, yazıcı, rehberlik odası için masa ve dolap eksiği olduğunu, bunun yanında okul kapısında bekleyecek olan güvenlik görevlisi için bir bekleme kabinin yapılması gerektiğini öğrenen Başkan Alıcık, tüm ihtiyaçların listeye alındığını ve en kısa süreçte tamamlanacağını söyledi.

Kaynak: İHA