AKİB'in Ekim İhracatında Artış

AKİB Koordinatör Başkanı Arslan: 'Birlik olarak ihracatımız 2017 yılı ekim ayında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 9,4 artış gösterdi ve 1 milyar 7 milyon dolara çıktı'.

Akdeniz İhracatçı Birlikleri (AKİB) Koordinatör Başkanı Mahmut Arslan, birlik ihracatının ekim ayında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 9,4 artış gösterdiğini bildirdi.

Arslan, yaptığı yazılı açıklamada, küresel rekabetin çok yoğun hissedildiği bir dönemde ihracat hedeflerine ulaşmanın büyük çaba gerektirdiğini belirtti.

Türkiye ihracatının genelinde gösterdiği başarılı yükselişin ihracatçıların özverili çalışmaları sayesinde mümkün olduğunu aktaran Arslan, "Birlik olarak ihracatımız 2017 yılı ekim ayında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 9,4 artış gösterdi ve 1 milyar 7 milyon dolara çıktı. Demir ve demir dışı metaller ve çelik ihracatı yüzde 70, hazır giyim ve konfeksiyon yüzde 28,3 ve mobilya, kağıt ve orman ürünleri ihracatı da yüzde 19 oranında artış gösterdi. Geçen yılın 10 ayında 8 milyar 52 milyon dolar olan ihracatımızın bu yılın aynı döneminde 9 milyar 597 milyon dolara yükseldiği ve yüzde 19,2 oranında arttığı gözleniyor." ifadelerini kullandı.

Arslan, AKİB ihracatçılarının ülke ihracatına önemli oranda katkı sağladığını vurgulayarak, bunun en güzel ispatının da her dönem hedef yükselten ihracat rakamları olduğunu kaydetti.

AKİB'in 2017 yılı ekim ayında 1 milyar 7 milyon dolar ihracat ile Türkiye genelinde 6. büyük genel sekreterlik konumunda olduğunu anlatan Arslan, Türkiye ihracatının yüzde 7,4'lük kısmının AKİB kanalıyla yapıldığını belirtti.

Arslan, ekim ayında en fazla ihracat yapan iller sıralamasında ise Hatay’ın 10, Adana’nın 11, Kayseri’nin 12, İçel’in 13, Karaman’ın ise 29. sırada yer aldığını ifade etti.
Kaynak: AA