Ahıska Türk Cemiyetleri Temsil Heyeti 2. Çalıştayı

Akdeniz Ahıskalı Türkler Birliği Derneği Başkan Vekili Hüseyin: 'Ahıska Türklerinin vatandaşlık başvuruları Eylül ayı itibariyle başlamıştır. Bu konuda emeği geçen başta Cumhurbaşkanı Erdoğan ve diğer devlet adamlarına teşekkür ederiz' 'İstisnai vatandaşlık Türkiye'de yaşayan Ahıska Türklerinin sorunlarını büyük kısmını çözecek'

Ahıska Türk Cemiyetleri Temsil Heyeti 2. Çalıştayı, Antalya'nın Kemer ilçesinde yapıldı.

Ahıska Türk Cemiyetleri Temsil Heyetince Kemer'de bir otelde düzenlenen çalıştaya, Akdeniz Ahıskalı Türkler Birliği Derneği, Azerbaycan Ahıska Türkleri Vatan Cemiyeti, Bursa Birleşik Ahıska Türkleri Derneği, Amerika Ahıska Türkleri Derneği, Kırgızistan Ahıska Türkleri Derneği temsilcileri katıldı.

Çalıştayda, Türkiye ve yurt dışındaki Ahıska Türklerinin yaşadıkları sıkıntılar, vatandaşlık ve ikamet sorunları gibi konular tartışıldı.

Akdeniz Ahıskalı Türkler Birliği Derneği Başkan Vekili Ramazan Hüseyin, Uluslararası Ahıskalı Türk Cemiyetleri Temsil Heyeti Platformu'nun kurulması için çalışmaların başladığını söyledi.

Kurulacak platformla Türkiye ve yurt dışında yaşayan Ahıska Türklerinin yaşadıkları sorunlara çözüm bulunmasının daha verimli olacağını aktaran Hüseyin, "Ahıska Türklerinin vatandaşlık başvuruları Eylül ayı itibariyle başlamıştır. Bu konuda emeği geçen başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve diğer devlet adamlarına teşekkür ederiz. İstisnai vatandaşlık Türkiye'de yaşayan Ahıska Türklerinin sorunlarının büyük kısmını çözecek." dedi.
Kaynak: AA