Yeni Hal Yasası Anlatıldı

Kumluca'da bu yıl beşincisi düzenlenen Domates Yetiştiriciliği ve Teknolojileri Fuarı (DOMATEXPO) kapsamında düzenlenen seminerde, komisyoncu, tüccar ve hal müdürlükleri çalışanlarına yeni çıkarılacak Hal Yasası anlatıldı.

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Tarım Ürünleri ve Ticareti Daire Başkanı Hakan Çalış, Kumluca Toptancı Halinde gerçekleştirilen seminerde, TBMM gündemine gelmesi beklenen yeni Hal Yasası hakkında bilgi verdi.

Her defasında yeni yasa hazırlanırken, tüccardan, komisyoncudan görüş alınmadığı iddiasının ortaya atıldığını hatırlatan Çalış, şunları söyledi:

"Bu yasa ne tüccarlar ne komisyoncular ne tüketiciler ne de üreticiler için çıktı. Bu yasa bu sektörlerin ve daha başka sektörlerin sorunlarını çözmek için çıktı. Yasa çıkarken sadece bir sektörün menfaati gözetilirse o yasa adaletli bir yasa olmaz. Sıkıntılar bu yüzden doğuyor. Buna bağlı olarak her kesimi mağdur etmemek için mevcut yasa üzerinde zaman zaman değişiklikler yapıyoruz. Buraya şikayetlerinizi ve taleplerini almaya geldik. Bir sorunu çözerken bir kesimin rahatsız olmaması için titizlikle çalışıyoruz."

Seminer sonunda komisyoncu, tüccar ve hal müdürlüğü çalışanları, yaşadıkları sorunları belirtti. Bazı hal dernekleri başkanları da yaşadıkları sorunları içeren bir dosya sundu.

Programa, Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, Antalya Büyükşehir Belediyesi Zabıta ve Toptancı Halleri Daire Başkanı Muharrem Kavurkacı, AK Parti İlçe Başkanı Arif Yavuzer, Kumluca, Finike, Demre ve Alanya ilçelerindeki komisyoncular dernek başkanları ve hal çalışanları katıldı.

Kaynak: AA