Torbalı Zeytin Ve Zeytinyağı Hasat Şenliği

Ekonomi Muhabirleri Derneği (EMD) İzmir Şubesi Başkanı Murat Demircan, "Zeytin üretim bölgelerinde zeytinle ilgili kamuoyu oluşturmak ve zeytinyağ tüketimini artırmak adına hasat şenlikleri düzenleniyor." dedi.

Torbalı ilçesi Saipler Köyü'nde düzenlenen Torbalı Geleneksel Zeytinyağı ve Zeytin Hasadı Şenliği'nde konuşan Demircan, Türkiye'de 41 ilde zeytin üretimi olduğunu ve bu illerde zeytin hasadının başladığını söyledi.

Zeytinin vatanının Türkiye olduğuna dikkati çeken Demircan, "Zeytin üretim bölgelerinde zeytinle ilgili kamuoyu oluşturmak ve zeytinyağ tüketimini artırmak adına hasat şenlikleri düzenleniyor. Bugün de Torbalı'da düzenlenen bu şenliğe katılarak EMD olarak destek verdik." diye konuştu.

Zeytinyağı ihracatının üçe katlandığın belirten Demircan, zeytinde rekolte beklentisinin yüksek olduğunu bunun da zeytin ve zeytinyağı ihracatını olumlu yönde etkileyeceğini dile getirdi.

EMD olarak zeytin ve zeytinyağ hasat şenliklerinin düzenlendiği her organizasyona katılarak gelişmeleri kamuoyu ile paylaştıklarını vurgulayan Demircan, Akhisar'da düzenlenecek Zeytin ve Zeytinyağ Hasat Şenliği'nde de tam kadro katılarak destek vereceklerini söyledi.

Etkinliğe EMD İzmir Şubesi Başkan Vekilleri Murat Ervin ile Mihrap Düzöz, Genel Sekreter Kadir Kemaloğlu, Sayman Nihal Özken, Yönetim Kurulu Üyeleri Orkan İştar ve Soner Çağlar ile dernek üyeleri katıldı.

Kaynak: AA