Suriyeli Girişimcilere Gaziantep'in Potansiyeli Anlatıldı

GTO Başkanı Hıdıroğlu: 'Gaziantepli ve Suriyeli girişimciler güçlerini birleştirirse iki taraf da kazanır. 'Nasıl birlikte kurarız, nasıl birlikte hareket ederiz, nasıl birlikte çözeriz' diye bakıyoruz'

Gaziantep Ticaret Odası Suriye Masası ile Suriye Ekonomik Forumu işbirliğiyle "Türkiye'nin Geleceği İçin Yeni Nesil Suriyeli Girişimciler" konulu toplantı düzenlendi.

Gaziantep Ticaret Odasından (GTO) yapılan açıklamaya göre, Suriye Ekonomik Forumu ortaklığında düzenlenen "Türkiye'nin Geleceği İçin Yeni Nesil Suriyeli Girişimciler" konulu toplantıda, Suriyeli girişimcilere Gaziantep'in ticaret ve ihracat potansiyeli anlatıldı.

GTO Yönetim Kurulu Başkanı Beyhan Hıdıroğlu, toplantının açılışında yaptığı konuşmada, Gaziantep'in ticaret, sanayi ve ihracat potansiyeliyle Suriye'nin sahip olduğu kadim ticaret kültürünün birleştirilmesi halinde hem bölgenin hem de iki ülkenin kazanacağını belirtti.

GTO'da yaklaşık bin 200 kayıtlı Suriyeli bulunduğunu kaydeden Hıdıroğlu, GTO Suriye Masası kanalıyla Suriyeli girişimcilere yönelik çalışma yürüttüklerini dile getirdi.

Hıdıroğlu, oda olarak "birlikte başaralım, birlikte kuralım" anlayışıyla hareket ettiklerini aktararak, şunları ifade etti:

"Suriye nüfusunun yüzde 80'i bu coğrafyada yaşıyor. Suriyeli girişimcilerin ve ihracatçıların pazar ülkeleri bu coğrafyada. Gaziantepli ve Suriyeli girişimciler güçlerini birleştirirse iki taraf da kazanır. 'Nasıl birlikte kurarız, nasıl birlikte hareket ederiz, nasıl birlikte çözeriz' diye bakıyoruz. Suriyeli misafirlerin istihdamı, ekonomiye kazandırılması ve sorunların çözümü konusunda tüm kurum ve kuruluşlarımız elinden geleni yapıyor."

Gaziantep'in ihracat kabiliyeti açısından önemli bir konumu bulunduğunu belirten Hıdıroğlu, 175 ülkeye yaklaşık 7 milyar dolar civarında ihracat gerçekleştirdiğini ve Suriyeli girişimcilerin Gaziantep'in bu potansiyelini iyi değerlendirmeleri gerektiğini anlattı.

Toplantıya, Dışişleri Bakanlığı Gaziantep Temsilcisi Büyükelçi Adnan Keçeci, GTO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Sadık Koçak ve Yönetim Kurulu Üyesi Murat Karakaş'ın yanı sıra çok sayıda Suriyeli girişimci katıldı.
Kaynak: AA