Havza'da 'El-Emin' Konferansı

Samsun'da Havza Belediyesi tarafından "El-Emin" konulu konferans düzenlendi.

Havza Belediyesi Kültür Merkezi'ndeki konferansa konuşmacı olarak Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu katıldı. Hatipoğlu konferansta, Hazreti Muhammed'in hayatından örnekler ile Müslüman'ın nasıl olması ve nasıl yaşaması gerektiği konusunda sunum yaptı.

"Hazreti Muhammed sadece bir peygamberin adı değil zulme karşı duran, tabuları yıkan, ahlak ve merhametin adıdır." diyen Hatipoğlu, Hazreti Muhammed'in, döneminde kız çocuklarının diri diri gömülmesine müsaade etmediğini hatırlattı.

"Müslüman iyi evde oturmaz, iyi yemek yemez, Müslüman okumaz." söylemlerine de karşı olduğunu ifade eden Hatipoğlu, "Böyle bir şey yok. Bizi hep böyle kandırdılar Müslüman okuyacak, çalışacak ve en güzel hayatı yaşayacak." değerlendirmesinde bulundu.

İslam coğrafyasında yaşananlara da değinen Hatipoğlu, "Müslümanlar bugün 'Allahuekber' diyerek birbirlerini öldürüyor. Bunu da batının verdiği silahlarla yapıyorlar. Ülkemizde de 15 Temmuz'da yapmaya kalktılar bunu. Allah'a şükür halkımız izin vermedi. İslam coğrafyasını değiştirmek istiyorlar. Müslümanlar bir ve beraber olduğu sürece bunu yapamayacaklar." diye konuştu.

Konferansı, Belediye Başkanı Murat İkiz, İlçe Milli Eğitim Müdürü Uğur Sağlam, AK Parti İlçe Başkanı Sebahattin Özdemir, kamu kurum ve kuruluşlarının müdürleri ve çok sayıda vatandaş dinledi.

Kaynak: AA