Giresun'da Genç Çiftçilere Damızlık Koyun Dağıtımı

Giresun Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Muhammet Angın, "Genç Çiftçi Projesi" kapsamında 2 bin 183 baş damızlık koyun dağıtımına başlanıldığını bildirdi.

Angın, yaptığı yazılı açıklamada, Giresun'da 59 genç çiftçiye Romanya’dan ithal ve Karadeniz'e kıyısı olan bir coğrafyadan geldiği için daha kolay uyum sağlayabilecek "Turcana" ırkı toplam 2 bin 183 baş damızlık koyunun dağıtılacağını belirtti.

Hibe almaya hak kazanan her bir genç çiftçiye 35 koyun ve 2 adet koç verilerek kendi sürülerini oluşturma ve geçimlerini bundan sağlama imkanına kavuşacaklarını kaydeden Angın, şunları aktardı:

"Bu kapsamda Piraziz’de 6, Bulancak’ta 6, Keşap’ta 6, Tirebolu’da 1, Şebinkarahisar’da 6, Görele’de 3 ve Doğankent’te 3 çiftçi olmak üzere toplam 31 genç çiftçiye koyunları teslim edilmiştir. Diğer ilçelerimizdeki genç çiftçilerimizin hayvanları da kısa süre içerisinde dağıtılacaktır. Giresun’da genç çiftçilere koyunculuk için verilen bu hibe desteğinin toplam parasal değeri 1 milyon 770 bin lirayı bulmaktadır."

Angın, görevli veteriner hekimler tarafından bakım, besleme ve sağlık koruma konusunda yetiştiricilere teknik ve pratik bilgiler verildiğini, gerekli aşıları yapıldığını ifade etti.

Kaynak: AA