Van YYÜ, NATO Skandalını Kınadı

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (Van YYÜ) Senatosu, NATO tatbikatındaki "Atatürk ve Erdoğan düşmanlığı" skandalını kınadı.

Senato, yayımladığı mesajda, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan döneminde başlatılan büyük Türkiye tasavvurunun, birçok kesimi büyük ölçüde rahatsız ettiği belirtti.

Bu skandalın bunun tipik örneklerinden biri olduğu vurgulanan açıklamada, şu ifadeler kullanıldı:

"Ülkemiz ne zaman güçlü bir lider önderliğinde ayağa kalkmaya başlasa, milli ve manevi değerlere sarılıp dünyayı kucaklamak istese bu durum bazı çevreleri rahatsız etmekte ve bize karşı akıl almaz çirkin teşebbüslere girişilmektedir. Dün Mustafa Kemal Atatürk'ün milli mücadele ile ilgili başlattığı bağımsızlık hareketi nasıl hala hazmedilemiyorsa bugün de köleliği kabul etmeyen ve tam bağımsızlık şiarıyla hareket eden Cumhurbaşkanımız Erdoğan'ın gayretleri de tasvip edilmemektedir."

NATO tatbikatındaki skandalın kınandığı açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Bu tür davranışların ardında kuşkusuz büyük Türkiye korkusunun önemli etkisi vardır. Mustafa Kemal Atatürk'e ve bugün Recep Tayyip Erdoğan'a yapılan çirkin hareketleri bu manada kabul etmemiz mümkün değildir. Bilim dünyası olarak bugün Cumhurbaşkanımıza yapılan bu tür çirkin hareketlerin yarın çocuklarımıza da yapılmaması için büyük Türkiye idealiyle beraber milli ve manevi değerleri önceleyeceğimizi, tam bağımsızlık şiarıyla hareket edeceğimizi ilan etmek istiyoruz."

Kaynak: AA