Kup'ta Turgut Özal Parkı Hizmete Girdi

Diyarbakır'ın kulp ilçesinde İstanbul Küçükçekmece Belediyesi ve Görevlendirme yapılan Kulp Belediyesince yapımı tamamlanan Turgut Özal Parkı törenle açıldı.

Turgut Özal Mahallesi'nde, 5 bin 100 metrekare alan üzerinde yapımı tamamlanan, basketbol sahası, voleybol sahası, çocuk oyun alanı, yürüyüş parkuru ve yeşil alan bulunduran park hizmete girdi.

Kulp Kaymakamı ve Belediye Başkanvekili Fatih Dülgeroğlu, açılış programında yaptığı konuşmada, devletin ve milletin sunduğu imkanlarla kısa sürede bir çok projeyi hayata geçirdiklerini söyledi.

Kaymakam Dülgeroğlu, şunları kaydetti:

"Kulp Belediyesine, devletimiz iller bankasından 20 milyon lira para gönderiyor, bu parayı bu memleketin güzel insanlarına refahı, huzuru, mutluluğu daha yüksek standartlarda belediyecilik hizmetti alması için gönderiyor. Ama siz de takdir ederseniz ki 10 yıldır bu belediyeyi yöneten insanlar yıllık 20 milyon bütçesi olan bir belediye de bu memleketin insanları için yüz bin lira harcayıp bir tane park yapamadı. Bu memleketin güzel insanlarına her şeyin en iyisine en güzeline layık ve benim bundan hiçbir şüphem yoktur."

Küçükçekmece Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Besim Müftüoğlu ise, "Kardeş belediyemiz olan Kulp Belediyesine ve Kulp halkına taahhüt ettiğimiz park projesinin tamamlanıp hayata geçmiş olmasının haklı gururunu yaşıyoruz. Bizleri sımsıcak bağrına basan değerli Kulp halkına hayırlı olsun." diye konuştu.

Açılış konuşmalarından sonra folklor gösterisini sergileyen öğrenciler büyük bir beğeni aldı.

Kaynak: AA