İzmir'in 'Yerli Otomobil' Üretimine Talip Olması

Yerli otomobilin İzmir'de üretilmesi için İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin girişimiyle lobi faaliyeti yürütmesi amacıyla kurulan 'Takip ve İzleme Komitesi' bazı İzmir milletvekilleriyle görüştü.

Yerli otomobilin İzmir'de üretilmesi için İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin girişimiyle lobi faaliyeti yürütmesi amacıyla kurulan "Takip ve İzleme Komitesi" bazı İzmir milletvekilleriyle bir araya geldi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre, geçen hafta "yerli otomobil" üretimi için sektörün öncü isimleriyle bir araya gelen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve 8 kişilik Takip ve İzleme Komitesi, kentin milletvekillerini bilgilendirerek izlenecek yol haritasını anlattı.

Otomotiv sektörünün İzmir'deki öncü isimleriyle yapılan toplantıda belirlenen 8 kişilik İzleme ve Takip Komitesi, kentin avantaj ve dezavantajları ile yer seçimi konusundaki gelişmeleri aktardı. Farklı siyasi partilere mensup İzmir milletvekilleri de bu toplantıda belirlenecek strateji doğrultusunda "İzmir'de yerli otomobil üretimi" projesinin gerçekleşmesi için bu güç birliğine destek verdi.

Komite Başkanı olan Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, toplantı bitiminde yaptığı açıklamada "İçeride siyasilerle birlikte fikir alışverişinde bulunduk. Onların siyasi olarak İzmir’e sahip çıkmasını istedik. Bu fikir merkezi hükümete de gidecek. Bizim burada yaptığımız şey, İzmir olarak istek ve kararlılığımızı göstermek." dedi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun ev sahipliğinde gerçekleştirilen toplantıya MHP İzmir Milletvekili Oktay Vural, CHP İzmir milletvekilleri Zeynep Altıok, Tuncay Özkan, Ali Yiğit, Murat Bakan, Özcan Purçu, Tacettin Bayır, Atilla Sertel, Mustafa Balbay ve CHP İl Başkanı Asuman Ali Güven ile Takip ve İzleme Komitesi Üyeleri Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, ESBAŞ CEO’su Faruk Güler, Tiryaki Otomotiv Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Tiryaki, Norm Cıvata Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Uysal, İnci Holding Yönetim Kurulu Başkanı Neşe Gök, TERBAY Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Baysak ve CMS Jant Yönetim Kurulu Başkanı Bertuğ Ösen katıldı.

Kaynak: AA