İzmir'de Zeytinlik Protestosu

Urla ilçesinin Özbek Mahallesi'nde bir grup, İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı planlanan şantiye için zeytin ağaçlarının sökülmesini protesto etti.

Mahalle meydanında toplanan Urla Çevre Platformu ve Özbek Çevre Koruma Platformu üyeleri adına açıklama yapan Çiğdem Akar, köy tüzel kişiliğinden Urla Belediyesi'ne devredilen ve Büyükşehir Belediyesine satılan 103 dönümlük arazide çoğu anıt niteliğinde bine yakın zeytin ağacının bulunduğunu belirtti.

Belediyenin bölgede asfalt şantiyesi kurmak üzere çalışma yaptığını, zeytin ağaçlarını sökerek götürmeye başladığını söyleyen Akar, mahalle sakinleri ve çevreciler olarak ağaçların taşınmasına izin vermeyeceklerini ifade etti.

Bölgenin şantiye kurmak için uygun olmadığını, böyle bir tesisin çevresinde zeytinlikleri tehdit edeceğini savunan Akar, "Zeytinliğimizde, doğanın göbeğinde şantiye istemiyoruz. Ata yadigarı zeytinlerimizi korumakta kararlıyız. Proje iptal edilene kadar mücadele edeceğiz." dedi.

Özbek Mahallesi Muhtarı Işık Erdoğan ile bazı siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarından temsilcilerin de katıldığı açıklama sonrası araziye hareket eden grup, burada incelemelerde bulundu.

Kaynak: AA