GÜNDEM / 18 Kasım 2017

ANADOLU AJANSI.

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 1920

1- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP Emek Bürolarınca düzenlenecek "Taşeron İşçilik Çalıştayı"na katılacak.

(Ankara/10.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, "Din Görevlileriyle Buluşma" toplantısına katılacak.

(Şırnak/09.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ, AK Parti Pazaryolu ve İspir 6. Olağan İlçe Kongrelerine iştirak edecek.

(Erzurum/10.00/14.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, AK Parti Yalova İl Danışma Meclisi toplantısına ve Bayrampaşa Belediyesi Şemsettin Kucevic anma programına katılacak.

(Yalova/15.00/İstanbul/20.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

4- Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü ile Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Belediye Kültür Merkezi'ndeki "Annem Varsa Ben de Varım" kitap okuma proje tanıtımı ile eğitim tesislerinin açılış törenlerine katılacak, çeşitli ziyaretlerde bulunacak.

(Düzce/15.00-18.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

5- Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Çekmeköy Bağlantı Yolu Kavşağı'nda İstanbul Kuzey Marmara Otoyolu ağaçlandırma merasimine katılacak.

(İstanbul/14.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

EKONOMİ

1- Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Ataköşk Otel'de, Bilişim Teknoloji ve Medya Hukuku Paneli'ne katılacak.

(Ankara/10.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, TÜRKONFED 21. Girişim ve İş Dünyası Zirvesi'ne iştirak edecek.

(Ankara/09.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, Çiçeklerin Özü Kadın Kooperatifleri'ni ziyaret edecek, Tarım Sektörü Değerlendirme Toplantısına katılacak.

(Hakkari/14.30/ 16.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

4- Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Battalgazi Esnaf Odası üyeleriyle kahvaltıda bir araya gelecek, Malatya Gar Yaya Alt Geçidi açılışına, Malatya Müftülüğü Hafızlık Merasimi programına ve Kale Belediyesi Sosyal Tesis Binası Temel Atma Törenine katılacak.

(Malatya/09.30-15.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

5- Maliye Bakanı Naci Ağbal, Bayburt Üniversitesi Akademik Yılı ile Yukarı Kırzı Şehit Kadınlar Anıtı ve Kaleardı Şehir Parkı açılış programlarına katılacak, yapımı devam eden projelerde incelemelerde bulunacak.

(Bayburt/10.30-15.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

DÜNYA DİPLOMASİ

1- Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar ile Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik 9. Halifax Uluslararası Güvenlik Forumu'a katılacak.

(Halifax) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Lübnan Başbakanı Saad Hariri'nin istifasının ardından gelişmeler izleniyor.

(Beyrut) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- Yemen'deki çatışmalar takip ediliyor.

(Sana) (Fotoğraflı-Görüntülü)

4- Suriye iç savaşındaki gelişmeler izleniyor.

(Şam/İdlib/Hama/Humus/Haseke) (Fotoğraflı-Görüntülü)

KÜLTÜR SANAT

1- Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, UNESCO Uluslararası Hoşgörü Günü etkinlikleri dolayısıyla Türkiye İş Kadınları Derneğince düzenlenen "Tarihten Bize En Güzel Miras: Barış ve Hoşgörü" toplantısına katılacak.

(İstanbul/19.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Anadolu Ajansının Global İletişim Ortağı olduğu 5. Uluslararası Boğaziçi Film Festivali'nin "Masterclass" programında "Lost", "Prison Break" gibi dizilerin yönetmeni Bobby Roth yer alacak.

- Festival kapsamında, Boşnak yönetmen Aida Begic'in son filmi "Bırakma Beni" gösterilecek, sinemaseverler yönetmen Begic ile söyleşi yapacak.

(İstanbul/10.00/19.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

SPOR

1- Süper Lig'in 12. haftasında Bursaspor-Göztepe, Atiker Konyaspor-Antalyaspor ve Medipol Başakşehir-Galatasaray maçları oynanacak.

(Bursa/14.00/Konya/16.30/İstanbul/19.30) (Fotoğraflı)

2- TFF 1. Lig'in 12. haftasında Büyükşehir Belediye Erzurumspor-Ümraniyespor, Grandmedical Manisaspor-Elazığspor ve Adana Demirspor-Gazişehir Gaziantep karşılaşmaları yapılacak.

(Erzurum/Manisa/13.00/Adana/15.30) (Fotoğraflı)

3- Tahincioğlu Basketbol Süper Lig'in 7. haftası, Beşiktaş Sompo Japan-İstanbul Büyükşehir Belediyespor, Trabzonspor-Galatasaray Odeabank, Sakarya Büyükşehir Belediyespor-Darüşşafaka ve Demir İnşaat Büyükçekmece-Pınar Karşıyaka maçlarına sahne olacak.

(İstanbul/13.00/Trabzon/15.15/Sakarya/17.00/İstanbul/20.15) (Fotoğraflı)

4- Bilyoner.com Kadınlar Basketbol Süper Lig'in 6. haftasında Bornova Beckerspor-Adana ASKİ, Çukurova Basketbol-Canik Belediyespor, BOTAŞ-Abdullah Gül Üniversitesi, İstanbul Üniversitesi-İçel Büyükşehir Belediyespor, Yakın Doğu Üniversitesi-Fenerbahçe ve Beşiktaş-OGM Ormanspor maçları oynanacak.

(İzmir/13.00/İçel/Ankara/14.00/İstanbul/16.00/17.00/17.00) (Fotoğraflı)

5- Vestel Venus Sultanlar Ligi'nin 8. haftasında Halkbank-Galatasaray, Fenerbahçe-Eczacıbaşı VitrA, Kameroğlu Beylikdüzü Voleybol İhtisas-Beşiktaş, VakıfBank-Çanakkale Belediyespor, Seramiksan-İlbank ve Bursa Büyükşehir Belediyespor-Nilüfer Belediyespor karşılaşmaları yapılacak.

(Ankara/14.00/İstanbul/15.00/16.00/Manisa/16.30/Bursa/17.30) (Fotoğraflı)

6- Hentbol Erkekler Velux EHF Şampiyonlar Ligi'nde Beşiktaş Mogaz, Makedonya'nın HC Metalurg takımıyla karşılaşacak.

(Kocaeli/16.00) (Fotoğraflı)

7- Hentbol Kadınlar Challenge Kupası 3. tur rövanşında Ardeşen Gençlik, İsviçre'nin DHB Rotweiss takımıyla deplasmanda karşılaşacak.

(Thun/17.00) (Fotoğraflı)

8- Hentbol Erkekler Süper Lig'de 8. hafta maçları oynanacak. (Fotoğraflı)

9- TFF 2. ve 3. liglerde 13. hafta maçları başlayacak. (Fotoğraflı)

ÖZEL HABER

1- Felçli köpek su borusu ve kovayla hayata tutundu

- Parkta yaralı halde bulunan ve arka ayakları felç olan Belçika kurt kırması cinsi 4 aylık sokak köpeği, götürüldüğü hayvan barınağındaki veteriner ve çalışanların yoğurt kovası, su borusu ve pazar arabası tekerleği kullanarak yaptığı düzenek sayesinde yaşama bağlandı

- Veteriner tarafından çizilen ve barınak çalışanı iki işçi tarafından yarım saatte yapılan basit protez, Reks adı verilen köpeğin rahatça yürümesini, beslenmesini, oynamasını ve hayatını sürdürmesini sağlıyor

- Barınağın maskotu haline gelen Reks'i sahiplenmek isteyen çok sayıda hayvansevere, yetkililer tarafından ret cevabı veriliyor

(Nurettin Coşkun/İstanbul)

2- Sinema sektörü izleyici rekoru kırdı

- Sinema sektörü, 2017'nin geride kalan 46 haftasında geçen yılın aynı dönemine göre bilet satışını yüzde 21'den fazla artırarak 58,6 milyon seyirciye ulaştı.

- Bilet satışlarından 715 milyon 35 bin 657 lira hasılat elde edilen bu dönemde, geçen yılın toplamı olan 58,2 milyonluk seyirci sayısının üzerine çıkıldı

- 2017'de en çok izlenen ilk 10 filmin 6'sı yerli filmlerden oluştu

- "Recep İvedik 5", 7 milyon 437 bin 50 izleyici ile Türkiye'nin bugüne kadar en çok izlenen filmi olurken, Ayla" filmi gösterimde olduğu üçüncü haftasında 2,3 milyon seyirci sayısını aşarak gişeye damgasını vurdu

(Burcu Çalık-Ankara)

3- Ayakkabı ihracatında yıl sonu hedefi 1 milyar dolar

- Ayakkabı Yan Sanayicileri Derneği Başkanı Ömer Kadir Arpacı:

- "İhracat, 2016'da 708 milyon dolardı. Bu yılın sonuna kadar 1 milyar dolarlık ayakkabı ihracatı yapmayı hedefliyoruz"

- "Kundura türü deri ayakkabıda dünyada iddialıyız"

(Ali Atar/İstanbul)

***

Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında, hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır.
Kaynak: AA