Diyabet Farkındalık Sempozyumu

Namık Kemal Üniversitesi Sağlık Yüksekokulu, Tıp Fakültesi Endokrin ve Metabolizma Bilim Dalı ve Diyabet Hemşireliği Derneği iş birliğiyle "Diyabet Farkındalık Sempozyumu" gerçekleştirdi.



Üniversiteden yapılan açıklamaya göre, diyabetin erken farkındalığının önemi, diyabette beslenme ve egzersiz, güncel tedavi yaklaşımları ve diyabetli hastalarda öz bakım yönetimi ve hemşirelik bakımları ile ilgili farkındalık oluşturmak amacıyla düzenlenen sempozyuma rektör yardımcıları Prof. Dr. Şefik Kurultay, Prof. Dr. İsmail Yılmaz, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Burhan Turgut, Ziraat Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü Başkanı Prof. Dr. Mehmet Demirci, Sağlık Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Tülin Yıldız, Namık Kemal Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi Başhekimi Doç. Dr. Fatih Horozoğlu, akademisyenler ile öğrenciler katıldı.

Rektör Yardımcısı ve Sempozyum Onursal Başkanı Prof. Dr. İsmail Yılmaz programda yaptığı konuşmada sempozyumun tüm dünyada global bir tehdit olarak ilan edilen diyabet hastalığının farkındalığına dikkat çekmek amacıyla düzenlediklerini belirtti.

Sempozyumun ilk oturumunun başkanlığını Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Burhan Turgut ile Diyabet Hemşireliği Derneği Başkanı Nermin Olgun gerçekleştirdi.

Oturumda Tıp Fakültesi Endokrin ve Metabolizma Bilim Dalı Başkanı ve Sempozyum Başkanı Doç. Dr. Sayid Zuhur, diyabetin tanımı ve tarihçesi hakkında bilgi verdi.

Kaynak: AA