'Altını Yastık Altına Girmeden Topluyoruz'

Kuveyt Türk Genel Müdür Yardımcısı Oral: 'Altını yastık altına girmeden topluyoruz. Müşteriye çok faydası var. Kiralık kasadan kurtuluyorlar ve kar payı veriyoruz. Ayrıca, gram altın olduğu için o altını alıp satabiliyor ve yatırım yapabiliyorlar' 'Mayıs ve ekim ayları arasında altın toplama rakamlarımız normal seyrinin 2 katına çıkabiliyor. Böylece biz altınları yastık altına girmeden direkt düğünden sonra toplamış oluyoruz' '(Takasbank'ın gerçekleştireceği EFT sistemi) Biz de bu sisteme çıkar çıkmaz entegre olacağız. Şu an altyapı çalışmaları devam ediyor' 'Bu yıl 2 ton altın toplayacağımızı öngörüyoruz. Gelecek yıl ise 3 ton altın toplamayı hedefliyoruz'

HANDAN GÜNEŞ - Kuveyt Türk Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Oral, altını yastık altına girmeden topladıklarını belirterek, "Müşteriye çok faydası var. Kiralık kasadan kurtuluyorlar ve kar payı veriyoruz. Ayrıca gram altın olduğu için o altını alıp satabiliyor ve yatırım yapabiliyorlar. Mayıs ve ekim ayları arasında altın toplama rakamlarımız normal seyrinin 2 katına kadar çıkabiliyor. Böylece biz altınları yastık altına girmeden direkt düğünden sonra toplamış oluyoruz." dedi.

AA muhabirinin altın bankacılığına ilişkin sorularını yanıtlayan Oral, faizsiz yatırımı tercih eden kişilerin portföyünde altının önemli bir yer tuttuğunu ve Kuveyt Türk'ün altın ürünlerine önem vererek, ürün yelpazesini her geçen gün genişlettiğini ifade etti.

Altın bankacılığı ve altınla ilgili ürünlerde Türkiye'de birçok ilki gerçekleştirdiklerine işaret eden Oral, "Altın uzmanı bir bankayız. Hiçbir hesapta hesap işletim ücreti almıyoruz. Böyle olunca altın tasarruf eden biri Kuveyt Türk'ü tercih ediyor. Sektörde pazar payımız yüzde 2,5 iken kıymetli maden depo hesaplarında ise yüzde 12 seviyelerinde bulunuyor. Yaklaşık 5 kat daha büyük bir pazar payına sahibiz. Bu işe kafa yoran olmak bizi piyasada ayrıştırıyor." diye konuştu.

Oral, şu bilgileri verdi:

"Altın cinsinden gelir elde etmek isteyenlere altına altın katılma hesabı, altın cari hesabı, altın birikim hesabı, ziynet altın katılma hesabı olmak üzere altın hesaplarımız bulunuyor. Ayrıca gram altın, çeyrek altın, külçe altın, altın çek, altın havale ve altın emir ürünlerimiz mevcut. Tüm bunlara ek olarak müşterilerimiz hafta içi 5 gün 24 saat boyunca gün içi marjlar ile altın alım-satım yapabilirler. Altın emir ürünümüzü özellikle gençlere öneriyorum. Her ay maaşı aldıktan sonra örneğin 1 gram altın alma talimatı veriliyor. İstenilirse daha önceden belirlediği fiyatlara geldiğinde sistem tarafından otomatik alım satım emri de verilebiliyor. Şu anda kullanımda değil ama 2009 yılında ilk gram altın veren makineleri biz hizmete sunduk. Altın Köşe adını verdiğimiz ve sertifikalı altın veren makineleri Ümraniye ve Kağıthane'ye koymuştuk. Sonrasında sadece 2 bölgede hizmet vermek yerine tüm ATM'lerden altın verilmesini sağladık. Halen Türkiye'de ATM'den altın veren tek bankayız. Türkiye'deki 700 ATM'nin hepsinden altın verebiliyoruz. Bu sayede müşterimiz olmayanlar dahi 7 gün 24 saat fiziki altın satın alabiliyor."

- "Ekonomiye 12,7 ton altın kazandırdık"

Kuveyt Türk Genel Müdür Yardımcısı Oral, her sene 394 şubede düzenledikleri 2 bine yakın altın günü aracılığıyla ekonomiye 12,7 ton altın kazandırdıklarını söyledi.

Altın toplamadaki liderliklerini bu yıl da sürdürmeyi ve üstüne koyarak ilerlemeyi planladıklarına dikkati çeken Oral, "Bu yıl 2 ton altın toplayacağımızı öngörüyoruz. Gelecek yıl ise 3 ton altın toplamayı hedefliyoruz." bilgisini verdi.

Oral, altını yastık altına girmeden topladıklarını belirterek, "Müşteriye çok faydası var. Kiralık kasadan kurtuluyorlar ve kar payı veriyoruz. Ayrıca gram altın olduğu için o altını alıp satabiliyor ve yatırım yapabiliyor. Mayıs ve ekim ayları arasında altın toplama rakamlarımız normal seyrinin 2 katına kadar çıkabiliyor. Böylece biz altınları yastık altına girmeden direkt düğünden sonra toplamış oluyoruz. Hükümetin altınla ilgili yaptığı son çalışmalar da yatırımcıların altınlarını evlerinde ve kasalarında saklamak yerine bankaya getirerek hem devlet güvencesi altında saklanmasına hem de ek bir getiri elde edilebilmesine imkan sağlıyor." şeklinde konuştu.

Takasbank'ın yıl sonunda altın EFT sistemini geliştireceğine değinen Oral, "Biz de bu sisteme çıkar çıkmaz entegre olacağız. Şu an altyapı çalışmaları devam ediyor. Sistemin devreye girmesiyle altının bankadan bankaya dolaşımı daha kolay hale gelecek. Böylece, altın sahibi olan kitlenin altın tasarrufuna daha fazla kaynak ayıracağını düşünüyoruz." yorumunu yaptı.

Kaynak: AA