'1. Uluslararası Kış Ve Dağ Turizmi Kongresi'

Erzurum'da, ülkedeki kış turizminin geliştirilmesi hedefiyle Türkiye'nin yanı sıra 10 ülkeden turizmci, akademisyen ve firma temsilcilerinin katılımıyla başlayan "1. Uluslararası Kış ve Dağ Turizmi Kongresi" sona erdi.

Sarıkamış Belediye Başkanı Göksal Toksoy, gazetecilere yaptığı açıklamada, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı öncülüğünde Palandöken Dağı'ndaki bir otelde düzenlenen kongrenin, bölge turizmi için yeni ufukların açtığını belirterek, ileriye doğru çok önemli gelişmelerin olacağını söyledi.

Toksoy, kongrede, kış ve dağ turizminin geleceği ve bu merkezlerde turizmin çeşitlendirilmesi, aynı zamanda 12 aya yayılması konusunda değerlendirmeler yapıldığını vurgulayarak, "Bölgede yaşanan problemleri ve çözüm önerilerini ortaya koyduk. Erzurum, Erzincan, Kars-Sarıkamış Kış Koridoru Projesi kapsamında Bölgesel ve Yerel Destinasyon Yönetim Organizasyonlarının kurulumu ve görevlerini ele aldık." dedi.

Kongrede, bölgenin turizm potansiyelini ve yol haritasını anlatmaya çalıştıklarını ifade eden Toksoy, şunları kaydetti:

"Kongrenin ardından hem yazın hem kışın buradaki faaliyetlerin geliştirilmesiyle iyi bir noktaya gelebileceğimizi düşünüyoruz. Bizim amacımız şehitler diyarı turizm cenneti ilçemizin tarihi, turistik ve doğal güzelliklerini ayrıca zenginliklerinin en iyi şekilde pazarlanması ve ilçemizi ekonomik ve sosyal anlamda Avrupa standartlarına çıkarmaktır. Kongrede hem yerel hem de uluslararası anlamda bilgi alışverişi gerçekleştirdik. Kış turizmi açısından bölgede çok güzel bir potansiyelin olduğunu söyledik ama tabii ki yatırımlara ihtiyacımız var. Bu kongre onun için önemli fırsat oldu. Bu yatırımlar sadece altyapıya yönelik değil aynı zamanda sosyal kültürel organizasyonlara da ihtiyaç olduğunu anlattık. Kongrenin ilçemize, bölgemize ve ülkemize hayırlı olacağını umut ediyorum."

Kaynak: AA