Tüm Annelere Adanan Cami

Ardahan'da, anneleri için hayır yapmak isteyen 3 vatandaşın desteğiyle kaba inşaatının büyük bölümü tamamlanan camiye 'Anneler Camisi' adı verildi Vali Bilmez: 'Anne merhamet, şefkat demektir. Bu işimizde de 'anne' kelimesi bile bütün sorunların çözümüne ciddi manada katkı sunuyor. Eli öpülesi anneler adına inşallah bu cami örnek olacak'

GÜNAY NUH - Ardahan'da anneleri için hayır yapmak isteyen 3 vatandaşın desteğiyle kaba inşaatının büyük bölümü tamamlanan camiye "Anneler Camisi" adı konuldu.

Adının açıklanmasını istemeyen Göleli hayırsever iş adamı, İstanbul'da beraber yaşadığı annesinin, kendisine ait daireyi satarak parasıyla hayır amaçlı cami yaptırmasını istemesi üzerine Ardahan'a geldi.

AK Parti Ardahan Milletvekili Orhan Atalay ile görüştüğünde Göle'de cami yapma planları olduğunu öğrenen iş adamı, bunun için ayrılan arazide inşaat çalışmalarını başlattı.

Bunu duyan ve yine anneleri için hayır yapmak isteyen 2 vatandaşın da destek verdiği caminin kaba inşaatının yüzde 90'ı kısa sürede tamamlandı.

İnşaatı başlatan hayırsever iş adamının, isminin duyulmaması için annesinin adını vermek istemediği cami, tüm annelere adandı. Bu kapsamda camiye "Anneler Camisi" ismi verilmesi kararlaştırıldı.

Vali Mehmet Emin Bilmez, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hayırsever iş adamının teklifinin, annelere verilen değerin ifadesi olduğunu söyledi.

Hayırlı evlatların anneleri için harekete geçtiğini belirten Bilmez, "Adları bilinmeden camiye katkı yapmaya çalışıyorlar. Camimizin inşaatı çok sağlıklı şekilde ilerliyor, herhangi finans sıkıntısı yok. Cami, ilçemizin yeni gelişen noktasına katkı sunacak güzel bir yapı olacak." dedi.

Bilmez, hayır yapanları canıgönülden kutladığını kaydetti.

Camiye "Anneler" ismi verilmesinin bereketinin bol olduğunu gördüklerini anlatan Bilmez, "Anne merhamet, şefkat demektir. Bu işimizde de 'anne' kelimesi bile bütün sorunların çözümüne ciddi manada katkı sunuyor. 'Anne' ismi olunca başka hayırseverler de katkı sundu. Eli öpülesi anneler adına inşallah bu cami örnek olacak. İnşallah başka illerimiz ve yerleşim yerlerimizde de anneler camisini göreceğiz." ifadelerini kullandı.

Milletvekili Atalay da toplumun annelere verdiği önemin göstergesi olan camiyi, gelecek yıl tamamlamayı planladıklarını bildirdi.
Kaynak: AA