Şile'de 'Tohum Ve Yerel Ürünler Şenliği' Başlıyor

Şile Belediyesi tarafından bu yıl 5’incisi düzenlenecek olan ‘Şile Tohum ve Yerel Ürünler Şenliği’ 19 Kasım’da gerçekleştirilecek. Şile Yeryüzü Pazarı’nda yapılacak etkinliğin bu yıl da renkli görüntülere sahne olması bekleniyor.

Şile'de 'Tohum Ve Yerel Ürünler Şenliği' Başlıyor
Yerli tohumlara sahip çıkılması ve yerel değerlerin korunarak gelecek kuşaklara aktarılması adına 5 yıl önce Şile Belediyesi tarafından başlatılan ‘Şile Tohum ve Yerel Ürünler Şenliği’ yurt içinden birçok doğal yaşam severi Şile’de buluşturacak.

Şile Yeryüzü Pazarı’nda 19 Kasım Pazar günü saat 10:00’da başlayacak etkinlikte uygulama atölyeleri, söyleşiler, geleneksel köy ekmeği ve tarhana çorbası ikramı gibi çok sayıda aktivite yer alacak.

Slow Food İda tarafından ekmek yapım atölyesi, Slow Food Mahal tarafından Salamura Zeytin Yapım Atölyesi, Özyeğin Üniversitesi Gastronomi Bölümü ÖzÜCuisine & Le Cordon Bleu tarafından Sebzeli Pizza Yapım Atölyesi, Yalova Atatürk Bahçe Kültürleri Merkez Araştırma Enstitüsü tarafından Fidan Aşılama Atölyesi, İstanbul Gelişim Üniversitesi Gastrobahçe Kulübü tarafından Karakılçık Bulguru ile Pilav ve Çorba Yapımı Atölyesinin yer alacağı şenlikte ayrıca Şile Orman Müdürlüğü Tohumlar Fidana Atölyesi, Zeytinliboğaz Permakültür Çiftliği defne sabun yapım atölyesi, Şile Yeryüzü Pazarı Üreticileri Sirke Yapım Atölyesi gibi çok sayıda uygulamalı atölye yer alacak.

5’inci Şile Tohum ve Yerel Ürünler Şenliğine geçen yıllar da olduğu gibi bu yıl da STK’lar, üniversiteler, tarımsal üreticiler, Şile köylüsü ile çok sayıda doğaseverin katılması bekleniyor.
Kaynak: İHA