Şanlıurfa'nın Kültürü Bu Sergide Buluştu

TED Şanlıurfa Kolejinde, 4’üncü sınıf öğrencilerinin açtığı yöresel ürünler sergisinde, Şanlıurfa’nın kaybolmaya yüz tutmuş değerleri sergilendi.

Şanlıurfa'nın Kültürü Bu Sergide Buluştu
TED Şanlıurfa Koleji, kalıplaşmış eğitim anlayışının dışında sosyal ve kültürel aktivitelerle de öğrencilerine uygulamalı eğitim imkanı sunuyor. Kimi zaman saha uygulamaları, kimi zaman ise laboratuvar ortamında verilen eğitimlerle öğrencilerine, sınıfta edindikleri bilgileri pekiştirme imkanı sunan kolej bu kez kültürel bir sergiye ev sahipliği yaptı. 4-A sınıfı öğrencileri sosyal bilgiler dersinde işledikleri kültür ve miras konusu kapsamında Şanlıurfa’nın kültürel zenginlikleriyle ilgili sergi açtı. 31 Ekim Cumartesi günü okulun etkinlik alanında düzenlenen ve Şanlıurfa’nın yöresel kıyafetleri, yemekleri ve halk oyunlarının yer aldığı serginin açılışı TED Şanlıurfa Koleji Müdürü Arif Kemal Şamat ve öğrenciler tarafından kurdele kesilerek yapıldı.

Sergiyi de gezerek öğrencilerden ürünler hakkında bilgi alan Okul Müdürü Arif Kemal Şamat, amaçlarının öğrencilere yaşadıkları kentin kültürünü tanıtmak ve miraslarına sahip çıkma bilinci kazandırmak olduğunu söyledi.

Şamat, kültür ve geleneklerin yaşatılması, yeni kuşaklara aktarılmasının önem taşıdığını belirterek, milli bilinç ve şuurun oluşturulmasına yönelik çalışmaların artırılması gerektiğini vurguladı.
Kaynak: İHA