Polis Akademisi Sınavı Sorularının Sızdırılması Davası

Fetullahçı Terör Örgütün'ce, 2012'deki Polis Akademisi Giriş Sınavı sorularını sınav öncesi elde ederek aynı yapılanmaya mensup kişilere verildiği iddiasıyla 45 sanığın yargılandığı davada ara kararını açıklayan mahkeme heyeti 5 sanığın adli kontrol şartıyla tahliyesine hükmetti.

Fetullahçı Terör Örgütün'ce (FETÖ), 2012'deki Polis Akademisi Giriş Sınavı sorularının sınav öncesi elde edilerek aynı yapılanmaya mensup kişilere verildiği iddiasıyla 45 sanığın yargılandığı davada mahkeme heyeti, ara kararında 5 sanığın adli kontrol şartıyla tahliyesine hükmetti.

Ankara 15. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davaya, sanıklar ve avukatları katıldı.

Tutuklu sanıklardan Egemen Deveci, devlet okullarında eğitim gördüğünü, İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesini kazandığında Kredi ve Yurtlar Kurumuna başvurduğunu ancak yurt çıkmayınca o dönem legal olan ve "cemaat" olarak nitelendirilen yapının evlerinde 2 yıl kaldığını söyledi.

17-25 Aralık sürecinde yapının gerçek yüzünü görüp evlerden ayrıldığını öne süren Deveci, bu tarihten sonra tek başına ev tuttuğunu anlattı.

Sanıklar Oğuzhan Keskin ve Seyfullah Can Ertürk'e "abilik yaptığı" iddiasını kabul etmeyen Deveci, bu kişilerin kendisine iftira attığını iddia etti.

Keskin'i tanımadığını, Ertürk'ü ise üniversitede gördüğünü öne süren Deveci, "Okulda bir iki kez karşılaştık. Sigara içerken yanıma geldi. Beni 1-2 kez halı sahaya maç oynamaya çağırdı. Bu şahısla son karşılaştığımızda FETÖ üzerine tartıştık. Bu kişi FETÖ'yü savundu." diye konuştu.

- "Üzerimizde baskı kurdular"

Mahkeme heyeti, beyan üzerine, tutuksuz sanık Seyfullah Can Ertürk'e Egemen Deveci'yi tanıyıp tanımadığını sordu.

Deveci'yi tanıdığını ifade eden Ertürk, şunları söyledi:

"Hafta sonu İstanbul'dan gelen abimizdir. Polis Akademisini kazanıp Ankara'ya gelene kadar İstanbul'da bu yapının evlerinde kaldım. İlk önce abim sanıklardan Emre Yıldız'dı. Daha sonra Faruk isimli biri bizimle ilgilendi. Sınavı kazandıktan sonra Faruk bizi Egemen Deveci ile tanıştırdı. Deveci ve Serkan Arıkan, İstanbul'dan Ankara'ya gelerek bizimle ilgilendi. Deveci'nin kod adı Esat, diğerinin İsmail'di. Bizi Ankara'da farklı semtlerdeki evlere götürdüler. İzmir ve Balıkesir'de gezilere gittik. Bizimle fotoğrafları var. Bize videolar izlettiriyorlardı. 17-25 Aralık sürecinden sonra yapıdan ayrılmaya çalıştık ama üzerimizde baskı kurdular."

Diğer sanıklar da Polis Akademisi Giriş Sınavı sorularının sızdırılmasıyla ilgilerinin bulunmadığını ve FETÖ üyesi olmadıklarını öne sürerek tahliye ve beraat talebinde bulundular.

- 5 sanık tahliye edildi

Savunmaların ardından ara kararını açıklayan mahkeme sanıklardan Ebrar Yıldız, Ramazan Eken, Yasin Murkoyunlu, Cihan Kalem ve Hüseyin Şafak'ın adli kontrol şartıyla tahliyesine karar verdi. Duruşma 2 Mart 2018'e ertelendi.
Kaynak: AA