Öğrencilerden Arakan İçin Kermes

Elazığ'da ortaokul öğrencileri elde edilecek geliri Arakanlı Müslümanlara gönderilmek üzere yardım kermesi düzenledi.

Elazığ'da, TOKİ Fırat Ortaokulu öğrencileri Myanmar'da ordu ve fanatik Budistlerin saldırılarından kaçarak Bangladeş'e sığınan Arakanlı Müslümanlar yararına ev yemekleri, tatlı ve böreklerden oluşan kermes düzenledi.

Değerler eğitimi kapsamında ''İyilik ve yardımseverlik" temasıyla düzenlenen kermeste gönüllü öğrenciler evlerinde annelerinin hazırladığı ev yemekleri, tatlı ve

börekleri okul içerisinde satışa sundu.

Öğrencilerinin yoğun katılım gösterdiği kermesten elde edilecek gelir Kızılay aracılığıyla Arakanlı Müslümanlara gönderilecek.

TOKİ Fırat Ortaokulu Müdürü Özcan Bayrak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, değerler eğitimi ile öğrencilerine yardımlaşmanın ve dayanışmanın önemini kavratmak amacıyla yardıma muhtaç Arakanlı Müslümanlara yönelik kermes düzenlediklerini belirtti.

Mymanmar'da Arakanlı Müslümanların yaşadığı zulme sessiz kalınmaması gerektiğini, bütün ülkelerin bu zulmün son bulması için harekete geçmesi gerektiğini ifade eden Bayrak, şöyle devam etti:

"Türk milleti tarih boyunca zulme uğramış birçok milletin yardımına herkesten önce koşmuştur. Müslümanlar olarak kermesle mazlum ve ezilen Arakanlı kardeşlerimize küçük ama anlamlı bir destek sağlamayı amaçladık. Bizden çok uzaktalar ama kalbimiz ve dualarımız her an için onlarla."

Öğrencilerden Fatma Nur Uz ise dünyanın birçok yerinde Müslümanların yaşadığı zulme televizyondan izledikleri haberler aracılığıyla tanık olduklarını belirtti.

Kermesle Arakanlı Müslümanlara yardım edecek olmanın mutluluğunu yaşadıklarını aktaran Uz, "Ailelerimizden bu konuda çok yardım aldık. Bu yiyecekleri hazırlayarak kermesin düzenlenmesinde bizlere yardım ettiler. Onların sayesinde elde ettiğimiz geliri Arakan'daki kardeşlerimize göndereceğiz." dedi.

Kaynak: AA