Nilüfer Belediyesi'ne Ödül

Nilüfer Belediyesi’ne Tarihi Kentler Birliği tarafından süreklilik ödülü verildi.

Tarihi Kentler Birliği (TKB) tarafından 16’ncısı düzenlenen "Tarihi ve Kültürel Mirası Koruma Proje ve Uygulamalarını Özendirme Yarışması"nda kazanan belediyelere ödülleri törenle verildi.

Nilüfer Belediyesi de Gölyazı’da gerçekleştirdiği kazı çalışmaları sebebiyle Tarihi Kentler Birliği tarafından ödüllendirildi. Nilüfer Belediyesi’nin “Işığın Kenti Apollonia Yeniden Doğuyor” isimli kazı çalışması, “Farklı disiplin ve ölçeklerde devam ettirdiği istikrarlı koruma projeleri” kapsamında “süreklilik ödülü” aldı.

69 belediyenin 143 proje ile başvuruda bulunduğu yarışmanın ödül töreni, Uluslararası Yapı Malzemeleri, İnşaat Teknolojileri, Yapı Yenileme ve Restorasyon Fuarı (YAPEX) kapsamında Antalya EXPO Center’da düzenlendi.

Ödül törenine Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey adına, Nilüfer Belediye Meclisi Üyesi Rahşan Duygu Tursun ile Nilüfer Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Güney Özkılınç katıldı.

Nilüfer Belediyesi’nin ödülünü, Nilüfer Belediye Meclisi Üyesi Rahşan Duygu Tursun’a Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç verdi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı izni ile, 2016 yılı Ağustos ayında, Gölyazı’da nekropol alanında Nilüfer Belediyesi’nin desteğiyle, Bursa Müze Müdürlüğü başkanlığında başlatılan kazılar, Kız Ada Apollon Tapınağı kurtarma kazı çalışmalarıyla devam ediyor. Kazı çalışmalarıyla ortaya çıkarılan kalıntılar, korugan projesiyle koruma altına alınıyor. Çalışmalar kapsamında, arazinin doğal yapısına müdahale etmeden bir müze park oluşturulması hedefleniyor.

Arkeolojik kazılar ilerledikçe elde edilen eserlerin yerinde sergilenebilmesi için kurulacak müze, çevresinin 2500 yıllık tarihini öğretici faaliyetler ve bilgilerle turistlere aktarabilecek çağdaş bir yapı olarak tasarlanacak.
Kaynak: İHA