Muş İl Özel İdaresi Kışa Hazır

Muş İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği, kış mevsimiyle ilgili hazırlıklarını tamamladı.

Muş İl Özel İdaresi Kışa Hazır
En fazla kar yağışı olan illerin başında gelen Muş’ta, kış hazırlıkları aralıksız sürüyor. 5 bin 200 kilometre yol ağı olan İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği, kurumun atölyesinde karla mücadelede kullanılan araçların revizyon çalışmaları yapıldı. Çalışmalarla ilgili İHA muhabirine açıklamalarda bulunan İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Şeyhmus Yentür, köy içleriyle birlikte 5 bin 200 kilometre yol ağlarının olduğunu söyledi.

60 araç ve 80 personelle karla mücadele yapacaklarını dile getiren Yentür, "Muş İl Özel İdaresi’ne bağlı birinci derece öncelikli 2 bin 750 kilometre, köy içleriyle birlikte yaklaşık 5 bin 200 kilometre yol ağımız bulunmakta. Bu yol ağının içerisinde karla mücadelede, karın durmasıyla birlikte 3 gün içerisinde bütün yol ağımızın temizliğini yaptırıyoruz. Biz, bu konuyla ilgili kendi araç ve gereçlerimizin yanı sıra kiralama yoluyla aldığımız araçlarla bu çalışmayı yapmaktayız. Şu anda iş makinesi olarak dozerler, greyderler, kepçeler, kar savurma makineleri ve kar bıçaklı kamyonlardan oluşan 60 araçla ve 80 personelle bu yıl karla mücadele çalışması yapacağız" dedi.



"En çok kar alan illerin başında"

Muş’un en çok kar alan illerin başında olduğunu hatırlatan Yentür, "En çok kar alan il olmamız hasebiyle, biz her bölgeyi kendi araç-gereçlerimize ve personelimize görev dağılımını yaptık. Kar yağmasıyla birlikte her ekip kendi bölgesine müdahale edecek. Geçidin zor olduğu yerlere de ek tedbirler bırakıyoruz. Vatandaşın kar yağışından en az şekilde etkilenmesi için tüm gayreti göstereceğiz" dedi.

Pazar günü yağış beklediklerini de dile getiren Yentür, "Şu anda hem stabilize çalışmalarımızı yapıyoruz, hem de araçlarımızın revizelerini yapıyoruz. Pazar gününden itibaren yağış gösteriyor. Araçlarımızın bakımlarını yaptık ve kışa hazırız" ifadelerini kullandı.
Kaynak: İHA