'Maddeye Değil Spora Bağımlıyız' Projesi

Muay Thai Federasyonu Başkan Yardımcısı Yıldız: 'Spor kötü alışkanlıkları bitirir. Sporla uğraşan çocuk kötü alışkanlık edinmez, kötü alışkanlığı olan kişilerle birlikte olmaz'

Düzce Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Muay Thai Takımı sporcuları, "Maddeye Değil Spora Bağımlıyız" projesi kapsamında madde bağımlılığının zararlarına dikkat çekmek amacıyla gösteri düzenledi.

Turgut Özat Anadolu Lisesi Spor Salonu'nda gerçekleşen etkinlikte muay thai sporcuları, minder, halat ve tekerleklerle oluşturdukları antrenman alanında öğrencilere gösteri sundu.

Gösteriyi izleyen Muay Thai Federasyonu Başkan Yardımcısı Mustafa Yıldız, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Muay Thai sporunun 81 ilde temsilcilikler anlamında yapıldığını ve hızla yayıldığını anlattı.

Yıldız, ülke çapında 90 bin kişinin bu sporla uğraştığını ve daha alt tabakalara inerek, genç neslin sporla iç içe büyümesini sağlamaya çalıştıklarını vurguladı.

Düzce'de hayata geçirilen "Maddeye Değil Spora Bağımlıyız" projesini desteklemek için kente geldiğini ifade eden Yıldız, "Temsilcimiz Muhammet Bişkin hocamız projeyi geliştirdi ve devam ettiriyor. Hocamız projeye gençlere sporu sevdirmenin okul yaşlarında olacağını iyi bildiği için ilk etapta okullarda başlamış. Kendisini tebrik ediyorum." diye konuştu.

Okul yaşlarındaki çocukların sporla tanışmasının ''kötü alışkanlıklardan uzaklaşmak'' anlamına geldiğini anlatan Yıldız, şunları kaydetti:

"Spor kötü alışkanlıkları bitirir. Sporla uğraşan çocuk kötü alışkanlık edinmez, kötü alışkanlığı olan kişilerle birlikte olmaz. Hocamız gibi sporla iç içe olanlar toplum için bir rehabilitasyon merkezi gibidir. Temelde Muay Thai bir dövüş spor gibi görülse de saygıyı ve kendini savunmayı öğreten bir spordur. Muay Thai, ülkemizde gün geçtikçe tanınıyor ve iyi yerlere geliyor. Biz de sporun gelişmesi tanınması için elimizden gelenin en iyisini yapmak için çalışmalarımıza ara vermeden devam ediyoruz."

Düzce Gençlik Hizmetleri Muay Thai antrenörü Muhammet Bişgin ise, madde bağımlısı gençlerin hayata tutunabilmeleri için önemli bir çalışma yaptıklarını söyledi.

Bişkin, madde bağımlılığından kurtulmak için sporun en büyük etken olduğunu kaydetti.

Yaklaşık iki saat süren gösterilere öğrenciler ilgi gösterdi.
Kaynak: AA