Köyceğiz'de Atıklar Ve Atıkların Ayrıştırılması Toplantısı

Köyceğiz’de, “Atıklar ve Atıkların Ayrıştırılması” konulu toplantı düzenlendi.

Köyceğiz'de Atıklar Ve Atıkların Ayrıştırılması Toplantısı
Köyceğiz Turizm ve Doğayı Koruma Derneği tarafından ilçedeki bir otelde düzenlenen toplantıya Köyceğiz Kaymakamı Erdinç Dolu, Köyceğiz Belediye Başkan Yardımcısı Özay Orhan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Fazıl Karabağ, Temizlik İşleri Müdürü Salih Uslu, Kar-Geri Dönüşüm Genel Müdürü Adil Çelik, Palmiye Merkezi İşletmecisi Dr. Ragıp Esener, ekolojik tarım ve tohum uzmanı Alp Pir ve dernek üyeleri katıldı.

Köyceğiz Kaymakamı Erdinç Dolu, toplantıda yaptığı konuşmada; “kamu olarak çevreyi korumak ve yaşanır kılmak için gösterilecek her türlü çabanın yanında olduğumuzdan kimsenin kuşkusu olmasın” ifadelerini kullandı.

Köyceğiz Milli Eğitim Müdürü Fazıl Karabağ, ilgili prosedürlere uygun olarak ilçe sınırları içindeki okullarda geri dönüşüm konusunda bilinç ve duyarlılık yaratmaya dönük her türlü çalışmaya hazır olduklarını ifade etti.

Köyceğiz Turizm ve Doğayı Koruma Derneği Başkanı Recep Nevzat Özata ise, “Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Atık Yönetimi Yönetmeliği ve diğer mevzuatlar, detaylarıyla, açıklıkla, yol göstericilik yapmaktadır. Aynı zamanda da bu mevzuatlar, uygulamak zorunda olanları belirlemiş ve uygulamaya zorunlu kılmıştır” dedi.

Dernek üyelerinden aktivist Dr. Fatma Öztürk’de, atıkların ayrıştırılmasının evlerden başlaması gerektiğine ve yapılan çalışmaların insanlık için önemli olduğuna dikkati çekti.

Fethiye Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrolü Müdürü, Çevre Mühendisi Mahmut Bayrakdar, barkovizyon eşliğinde Fethiye İlçesinde gerçekleştirilen atık toplama ve atıkların ayrıştırılması konusu ile ilgili detaylı bilgiler verdi.

Bayrakdar; konunun önemine vurgu yaparak Fethiye Belediyesinin, sivil toplum kuruluşlarının, bireylerin ve kamunun kapsamlı ve yoğun çalışmalarına karşın eksiklikler olduğunu belirtti.

Kaynak: İHA