GAÜN Hastanesi'nde '17 Kasım Dünya Prematüre Günü' Etkinliği

Şahinbey Araştırma ve Uygulama Hastanesi’nde "17 Kasım Dünya Prematüre Günü" kapsamında, prematürite hakkında farkındalık kazandırmak amaçlı bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

GAÜN Hastanesi'nde '17 Kasım Dünya Prematüre Günü' Etkinliği
“17 Kasım Dünya Prematüre Günü” kapsamında, prematüre doğan bebeklere yönelik farkındalığı arttırmak ve bu konuya dikkat çekmek amacıyla düzenlenen etkinlik, Gaziantep Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı’na bağlı Yenidoğan Bilim Dalı ev sahipliğinde yapıldı. Gaziantep Üniversitesi Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Suat Zengin’in, hastane yeni doğan ekibinin, aileler ve bebeklerinin katıldığı toplantı, katılan isimler tarafından büyük ilgi gördü.

Gaziantep Üniversitesi Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Suat Zengin’in açılış konuşmasında, “Bebek sahibi olmak her aileye nasip olsun isterim. Çünkü evlat sahibi olmanın çok özel ve güzel bir tarafı var. Allah tüm evlatlara hayırlı bir ömür nasip etsin. 17 Kasım Dünya Prematüre Günü çok anlamlı, çok özel bir gün. Aslıhan hocamın hastanemizde göreve başlamasıyla birlikte Yenidoğan Ünitesi’ne bir renk geldi. Buradan ona tüm bu özverili çalışmaları için teşekkür ediyorum. Düzenleme komitesinde yer alan herkese de ayrıca teşekkür ediyorum. Herkese güzel bir toplantı diliyorum” şeklinde konuştu.

Çocuk Neonatoloji Bilim Dalı Başkanı Yrd. Doç. Dr. Aslıhan Abbasoğlu ise konuşmasında her yıl yaklaşık 15 milyon bebeğin prematüre doğduğuna dikkat çekerek, “Büyüyen, taburcu olan bebekleri burada aramızda görmek çok mutluluk verici. Yaptığımız işin en keyifli kısmı onları sağlıklı bir şekilde görmek. Her yıl yaklaşık 15 milyon bebek prematüre olarak doğmaktadır. Bu da dünya üzerinde her 10 bebekten birinin prematüre doğduğu anlamına gelmektedir. Prematüre bebek deyince insanların aklına “Acaba sağlıklı olacak mı, güzel bir şekilde büyüyecek mi?’ gibi sorular geliyor. Ancak tarihe bakıldığında prematüre doğup çok başarılı olmuş insanları görüyoruz ’ diye çok güzel bir sözü var. İşte biz her gün bu olaylara tanıklık ediyoruz. Prematüre bebeklere en iyi şekilde bakmak için elimizden geleni yapıyoruz. Yenidoğan Yoğun Bakım çok zorlu bir yol. Çok inişli, çıkışlı bir yol. Bu sebeple biz bu süreci en iyi şekilde, anne babalarımızı motive ederek geçiriyoruz. Biz Gaziantep Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Neonatoloji (Yenidoğan) ekibi olarak sürekli minik bebeklerimizin yanında olacağız. Biz kocaman bir aileyiz. Umutlu olun ve umut olun” diye konuştu.

Bilgilendirme toplantısının arkasından hastane fuaye alanında düzenlenen bir diğer etkinlik ise çok renkli görüntülere sahne oldu. Fuaye alanının, prematüre gününün sembolik rengi olan mor renge büründüğü etkinlikte müzik dinletisinin yanında gelen konuklara küçük ikramlıklar dağıtıldı. Etkinlik pasta kesiminin ardından, orada bulunan ailelere günün anısına yönelik hediyelerin takdim edilmesiyle son buldu.
Kaynak: İHA