Elazığ'da 'Bilim Söyleşileri' Etkinliği

Elazığ’da öğrencilere ‘Bilim Söyleşileri ‘ kapsamında konferans verildi.

Elazığ'da 'Bilim Söyleşileri' Etkinliği
TÜBİTAK’ın başlattığı “Bilim Söyleşileri" kapsamında, Cumhuriyet Ortaokulunda öğrencilere konferans verildi.

Özellikle dezavantajlı bölgelerdeki ortaokul ve lise öğrencilerinin hedef alındığı etkinlikte, öğrencilere hayatın kendilerine sunduğu seçeneklerin farkına varmalarına yardımcı olmak ve konuşmacı olarak katılacak bilim insanlarının aktaracakları deneyimleri, hayat öyküleri, meslekleri ve araştırma konuları hakkında paylaşacakları bilgiler ile genç insanların hayatına doğrudan dokunmanın amaçlandığı aktarıldı.

Etkinliğin çok verimli olduğu belirten TUBİTAK Popüler Bilim Dergileri Genel Yayın Yönetmeni Duran Akça, “Bilim teknik, bilim çocuk , meraklı minik ve bilim genç isimli dergilerimiz var. Bu dergilerimizin okuyucular genelde gençlerdir. Bu dergilerin okuyucu kitlelerine yönelik söyleşi faaliyetleri başlattık. Söyleşilerde bir bilim insanını okullarda çocuklarla sohbet ettiriyoruz. Çocuklara hayatını, çalışmalarını anlatıyor, sorulara cevaplar veriyor. Mesleki kariyerle ilgili onlara ip uçları veriyor. Böylece ülkemizin en ücra köşesindeki çocuk bile bilim adamıyla tanışabiliyor. Her ilimizde bu konferansları veriyoruz. Hocamız çocuklara rol model oluyor” dedi.

Okullarında öğrencilere yönelik bir söyleşi verildiğini dile getiren Okul Müdürü Fikre Seçkin, konferansın çok verimli geçtiğini ve çocukların bilimin değerini daha iyi anladığını ifade etti.

Konuşmaların ardından, çocuklarla deneyimlerini paylaşan TUBİTAK Popüler Bilim Dergileri Genel Yayın Yönetmeni Duran Akça ve Prof. Dr. Gökhan Özyiğit soruları yanıtladı.
Kaynak: İHA