Ege Üniversitesi Yerli Otomobil İçin Komisyon Kurdu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladığını yerli otomobil projesine İzmir’den en hızlı desteği veren Ege Üniversitesi kolları sıvadı. Yerli otomobil projesine destek için bir komisyon kurulurken, Ege Üniversiteli akademisyenler Rektör Prof. Dr. Necdet Budak başkanlığında düzenlenen toplantıda bir araya geldi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladığını yerli otomobil projesine İzmir Ege Üniversitesinden hızlı bir destek geldi. Bu kapsamda Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, Ege Üniversiteli akademisyenler ile bir araya geldi. Toplantıda konuşan Rektör Prof. Dr. Necdet Budak, Ege Üniversitesinin alt yapısı ve bilimsel birikimi ile yerli otomobil projesine destek vermeye hazır olduğunu söyledi.

Rektör Prof. Dr. Necdet Budak, yerli otomobil üretimi için İzmir’in üniversite ve yerel dinamiklerini harekete geçirmek için ellerinden geleni yapmaya hazır olduklarını ifade ederek, “Yerli otomobil için Türkiye’de yatırımcılar ortaya çıktı. Bu durum ülkemiz için gurur kaynağı. Şu anda yer seçimi gündemde. Tabi ki de yatırımcılar en uygun en ekonomik ili seçeceklerdir; ancak İzmir’in bu noktada pek çok avantajı bulunuyor. Öncelikle İzmir’in lojistik avantajlarının yanında bir liman kenti olması ve ulaşımın diğer kentlere göre daha kolay olması öne çıkan yönleri. Aynı zamanda otomotiv sektörünün ağırlıklı olduğu Marmara Bölgesi sanayi anlamında ciddi bir sıkışmışlık içerisinde. İzmir’in bir diğer avantajı ise bir turizm kenti olması. Tüm bu özellikleri ile İzmir ciddi bir üs olabilir. Aynı zamanda İzmir’in akademik anlamda ciddi bir alt yapısı da var. Devlet üniversiteleri var. Bunlardan birisi de üniversitemiz. Biz Türkiye Cumhuriyetinin dördüncü sırada kurulan üniversitesiyiz. Eğitim hizmeti ve bilim üretmenin yanında İzmir’e, Ege Bölgesine ve ülke ekonomisine katkıda bulunmak amacıyla da kurulmuş bir üniversiteyiz. Bu misyonumuza uygun olarak yerli otomobil çalışmalarına katkı sağlamak ve bilimsel olarak öncülük etmeyi istiyoruz” şeklinde konuştu.



Komisyon kuruldu

Ege Üniversitesi olarak bir komisyon oluşturduklarını söyleyen Rektör Prof. Dr. Budak, “Bu komisyonda ağırlık olarak bilgisayar, elektrik elektronik, makine mühendisliği bölümlerinden akademisyenlerimiz, teknoparkımızdan yetkili arkadaşlarımız, orada otomotiv konusunda çalışan ve bu alanda ulusal yarışmalardan ödül almış 3 girişimcimiz de bulunuyor. Sanayicilerimizle de yaptığımız görüşmelerde bize destek vererek üniversitemize marka anlamında güveniyorlar. İzmir’de karar verilirse biz Ege Üniversitesi olarak bu desteği vermeye hazırız; ayrıca şu anda üniversite olarak otomotiv sektöründeki pek çok firmaya danışmanlık hizmeti veren akademisyenlere sahibiz. Yine otomotiv sektöründe ara eleman konusunda da destek sunabiliriz. Ege Meslek Yüksekokulu Otomotiv Programında sektöre nitelikli elaman yetiştiriyoruz” diye konuştu.



“İş birliği içerisinde olarak çalışmalarımızı sürdürmeyi planlıyoruz”

İzmir’de yerli otomobil konusunda bir birliktelik ve kamuoyu oluşturulmasına katkı vereceklerini ifade eden Rektör Prof. Dr. Budak şöyle konuştu:

“İzmir Valiliği ile İzmir Büyükşehir Belediyesinin oluşturduğu bir komisyon var. Onlarla da işbirliği içerisinde olarak çalışmalarımızı sürdürmeyi planlıyoruz. İzmir’de bir kamuoyu birlikteliği oluşturarak İzmir’in gelecek 10 yıl içerisinde önemli bir endüstri merkezi haline geleceğini düşünüyorum. Üniversitelerimiz de eğitim hizmeti vermenin yanında ülke ekonomisine katkı sağlayacak girişimlerin içerisinde olmalı destek vermeli. Devletimizin hükümetimizin girişimlerine birikimlerimizle destek olmalıyız. Yerli otomobil projemizde yerli bilim adamlarımız, yerli üniversitelerimiz görev alsın tam bir yerli ürünümüz olsun.”
Kaynak: İHA