Dörtyol'da Fotoğraf Sergisi

Dörtyol Belediyesi tarafından milli mücadele yıllarında yaşayan insanların hayat öykülerini anlatan "Bizim İnsanlarımız" adlı fotoğraf sergisi açıldı.

Dörtyol Belediye Başkanı Yaşar Toksoy, Alparslan Türkeş Parkındaki sergi açılışında yaptığı konuşmada, serginin 19 Aralık 1918'de milli mücadelede ilk kurşunu sıkarak adını tarih sayfalarına altın harflerle yazdırmış olan ilçede, 1915 yılından sonra yaşayan insanların sosyal, siyasal ve gündelik hayatlarını konu eden fotoğraflardan oluşturulduğunu belirtti.

Toksoy, fotoğraflarda milli mücadele dönemi sonrası hayatın normale dönmesinin ardından işine dört elle sarılan vatandaşların, gündelik hayatlarında birlik ve beraberliği elden bırakmadıklarını gördüklerini söyledi.

Resimlerin her birinin altın değerinde olduğunu ifade eden Toksoy, fotoğrafların temin edilmesinde kendilerine yardımcı olan ilçe halkına teşekkür etti.

Araştırmacı yazar Kadir Aslan da sergide yer alan fotoğrafların, ilçede bulunan 500 aileyle görüşerek derlediklerini kaydetti.

Serginin, 3 gün açık kalacağı bildirildi.

Kaynak: AA