Bilecik'te ''Yüzde Yüz Milli Düşünce Yüzde Yüz Yerli Üretim'' Konferansı

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Türkmenoğlu: ''Gençlerimizle bir araya gelmekten keyif alıyorum. Onların bu enerjileri bize de sinerji veriyor. Karşılıklı çok değişik fikirler de doğabiliyor''

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Ayşe Türkmenoğlu, ''Gençlerimizle bir araya gelmekten keyif alıyorum. Onların bu enerjileri bize de sinerji veriyor. Karşılıklı çok değişik fikirler de doğabiliyor.'' dedi.

Türkmenoğlu, Türkiye Gençlik Kulüpleri Konfederasyonu (GENÇKONFED) tarafından Şeyh Edebali Üniversitesi'nde "Yüzde yüz milli düşünce yüzde yüz yerli üretim" adıyla düzenlenen konferansta, dışa bağımlılığı azaltmak ve Türkiye'nin kendi öz potansiyeliyle neler yapabileceğini gençlere anlatmak amacıyla bu tip toplantıların gerçekleştirildiğini kaydetti.

Türkmenoğlu, şöyle konuştu:

''Yapılanları ve yapılabilecekleri anlatmak, onlarla karşılıklı görüş alışverişi bulunmak için üniversitelerde zaman zaman gençlerle bu tip toplantılar yapılıyor. Gençlerimizle bir araya gelmekten keyif alıyorum. Onların bu enerjileri bize de sinerji veriyor. Karşılıklı çok değişik fikirler de doğabiliyor. 'Yüzde yüz milli' adından anlaşılacağı üzere. Bunu sadece teknolojik anlamda da düşünmek lazım. Dünyaya verebileceğimiz çok farklı düşünce sistemleri, değer yargıları şeklinde de değerlendirebilirsiniz, topyekün. Aslında şu anda Türkiye'nin kalkınma seferberliğine gençlerimizin sunmuş olduğu katkı olarak nitelenebilir bu. Buraya gelen gençlerimizin büyük çoğu farklı sektörlerde çalışıyorlar. Birçok ilklere Türkiye'de imza atan gençlerimiz var. Üniversitelerde de bu anlamda onlar biraz da gelen gençlerimiz yetenek avına da çıkıyorlar. Üniversitelerde neler var, neler yapılıyor. Karşılıklı bu önerilere sinerjiye çevirme anlamında güzel toplantılar yapılıyor.''

Selçuk Üniversitesi'nde farklı bölümlerden gençlerin oluşturduğu bir grup bulunduğunu anımsatan Türkmenoğlu, ''Buradaki gençlerimizin Türkiye'nin enerji noktasında dışa bağımlılığını tamamen bitirecek projeleri var, hayata geçirecekleri. Bu yaptıkları çalışmalarla aldıkları patentte bu bölgeye ait yerel zenginliklere dair bir çalışma yapmışlar. Bu gençlerimiz üniversiteyi yeni bitiren, doktorasını yapan ya da lisans üstü eğitimini yapan gençlerimiz. Bu sadece bir örnek. Çok daha farklı çalışmalar var. Güzel projeler ve çalışmalar çıkıyor.'' ifadesinde bulundu.

Etkinliğe, Şeyh Edebali Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Nurgül Özbay, GENÇKONFED Genel Başkanı Bilal Okudan, akademik personel ve daire müdürleri ile öğrenciler katıldı.
Kaynak: AA