Besicilerden OSB Arsa Bedeline Tepki

Ankara’nın Çubuk ilçesinde besiciler, Hayvancılık İhtisas Organize Sanayi Bölgesi'nde (OSB) arsa ve hafriyat bedellerine, yüksek olduğu gerekçesiyle tepki gösterdi.

Ankara İli Kırmızı Et Ürünleri Tarımsal Üreticileri Birliğinde bir araya gelen besiciler, kendilerine tahsis edilen Hayvancılık İhtisas OSB'deki arsa ve hafriyat bedellerinin yüksek olduğunu iddia etti.

OSB’ye üye119 besici, imza toplayarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere ilgililere iletilmek üzere mektup yazdı.

Ankara İli Kırmızı Et Ürünleri Tarımsal Üreticileri Birliği Başkanı Zihni Yüce, yaptığı açıklamada, bugüne kadar bekledikleri, kendileri için oluşturulan projenin arsa bedeli yüzünden sürüncemeye düştüğünü söyledi.

Arsa ve altyapı bedelinin kendilerinden alınmamasını talep ettiklerini dile getiren Yüce, "1 metrekare arsanın fiyatı 49 lira. Günün şartlarına göre piyasa bedelinin çok çok üstünde bir maliyetle karşılaştık. Cumhurbaşkanımıza, Başbakanımıza ve Gıda Tarım ve Hayvancılık bakanımıza bu fiyatların çok yüksek olduğunu yazıyoruz. Çünkü üreticiler olarak mağduriyetimiz var." dedi.

Mevcut ahırlarının kapatıldığını, üreticilerin OSB'de yer alacağını aktaran Yüce, şunları kaydetti:

"Mağduriyetimizin bir nebze de olsa giderilmesi için arsalarımızın bedelsiz olarak verilmesini talep ediyoruz. Üst yapıların maliyetini biz ödeyelim. Bu proje Cumhurbaşkanımızın projesiydi. Proje 11 yıl geçmesine rağmen yeterli düzeyde ilerlemedi. Feryadımızı kimse duymuyor. Diyarbakır’da kurulan OSB’de besicilere arsalar ücretsiz verildi. Biz yeni ya da bugüne kadar uygulaması olmayan bir şey istemiyoruz. Bize yer verin biz de üretime katkı vermeye devam edelim."

Kaynak: AA