Bağcılar'da 16'Ncı Çocuk Şurası

Bağcılar’da düzenlenen 16’ncı Çocuk Şurası’nda minik öğrenciler ailelerinden dert yandı. “Ah ah ne çektik bu ailelerden” diyen öğrenciler, “Ailelerin çocuklardan çok fazla beklentisi olması çocuklarda kaygıyı artırır. Velilere sesleniyoruz. Aileler çocuklarınızı başkalarıyla kıyaslamayın bu çocuklarınızın motivasyonunu düşürür ve özgüvenlerini azaltır” dedi.

Bağcılar'da  16'Ncı Çocuk Şurası
Bağcılar Belediyesi tarafından Halk Sarayı’nda düzenlenen 16’ncı Çocuk Şurası’nda minik öğrenciler bir araya geldi. Öğrenciler araştırdıkları konular hakkında yaptıkları sunumla arkadaşlarını bilgilendirdi.

“Birimiz binimiz için çalışacağız”

Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı konuşmasında, “İstişare kültürünü yaşattığımız en iyi noktalardan birinde çocuk meclisindeyiz. Burada ortak akıl üretiyoruz. Projelerimizi ortak akılla buralardan üretiyoruz. Genç beyinlerden istifade etmeye çalışıyoruz” dedi.



“Çocuklarınızı başkalarıyla kıyaslamayın”

Şurada ilk sunum Yeşilbağ Adnan Ötügen Ortaokulu öğrencileri Eren Der, Efe Kıran ve Muhammet Metin Kıraç tarafından yapıldı. Sinevizyon eşliğinde “Çocuk gözüyle sınavlar ve sınav kaygısı” konulu sunumda öğrenciler, “Sınav kaygısının nedenlerinin başında zamanı etkin kullanmama, mükemmeliyetçilik düşüncesi gelir. Herkesin kusurları vardır siz siz olun mükemmeliyetçilik düşüncesinden vazgeçin. Sınava çok fazla anlam yüklenmesi ve aile baskısı da önemli. Ah ah ne çektik bu ailelerden değil mi arkadaşlar? Ailelerin çocuklardan çok fazla beklentisi olması çocuklarda kaygıyı artırır. Velilere sesleniyoruz. Aileler çocuklarınızı başkalarıyla kıyaslamayın bu çocuklarınızın motivasyonunu düşürür ve öz güvenlerini azaltır. Bu arada hiç kaygı yaşamayanlar da başarısız olur. Kaygı ortalama seviyede olmalıdır” dedi.



“Çocukları boyama kitaplarından uzak tutun”

Necip Fazıl Kısakürek Ortaokulu öğrencileri Aslı İrem Yıldırım, Serdar Atma, Ferhat Can Adaş da sinevizyon eşliğinde “Geniş aile ve çekirdek ailede yetişen çocukların karşılaştırılması” konusunda açıklama ve kıyaslamalarda bulundu.

Hayriye Kayraklı Ortaokulu öğrencileri Emine Kartal, Ebrarsu İmamoğlu ve Sude Bodur ise “Öğrenci gözüyle sanat” konusunda “0-6 yaş dönemindeki çocukların sanatla uğraşmaları çok önemlidir. Onların kişilik gelişiminin gelişmesine yardımcı olur. Ama Ah o boyama kitapları yok mu o boyama kitapları. O boyama kitapları bütün faydaları bir sel gibi alır götürür. Sizlere tavsiyem çocuğunuzun özgürlüğünü kaybetmemesi için boyama kitapları ve kalıp şablon çizimlerinden uzak tutun” dedi.



“Arkadaş seçimi tahterevalliye benzer”

Son olarak ise Bağcılar Anadolu İmam Hatip Ortaokulu öğrencileri Muhammet Tuna Duran, Emirhan Solak ve Berat Akgül de, “Arkadaş seçimi ve sosyal medya” konulu sunumlarında “Arkadaş seçimi tahterevalliye benzer. Tahterevallinin ucundaki arkadaş ne kadar iyiyse o kadar güvende, ne kadar kötüyse o kadar güvensizlik ve korku içinde oluruz. Günümüz yaşantısında arkadaş seçme yolları sosyal medya üzerinden yapılıyor. Sosyal medya arkadaşlığı sanal bir arkadaşlık türüdür. Bilinçsizce kurulan arkadaşlıklar saldırganlık ve öfke duygularının gelişmesine, mahremiyet duygusunun kaybolmasına neden olur” ifadelerini kullandı.
Kaynak: İHA