Ata'nın Sevdiği Şarkılar Yenimahalle'de Yankılandı

Yenimahalle Belediyesi ile Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü işbirliğinde Atatürk Haftası dolayısıyla “Atatürk’ün Sevdiği Şarkılar” adlı konser düzenlendi.

Nazım Hikmet Kongre ve Sanat Merkezi’nde düzenlenen konserde Atatürk’ün sevdiği şarkıları seslendiren Ankara Devlet Klasik Türk Müziği Korosu’nu Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, CHP Yenimahalle İlçe Başkanı Ahmet Meşe ve yönetimi de dinledi. Şef Suat Kılıç yönetimindeki konserde klasik Türk müziği sanatçıları Ata’yı sevdiği şarkılarla anarak, kulakların pasını sildi. Atatürk’ün sanata ve sanatçıya verdiğini önemi anlatan hikâyelerle de taçlanan konser, Yenimahallelilere unutulmaz bir gece yaşattı.

“Atatürk’ün dehasını her dalda olduğu gibi sanatta da gördük”

Konser sonunda Şef Kılıç’a ve koroya çiçek takdim eden Yaşar, “Bugün dinlediğimiz şarkılarla ve hikayelerle Mustafa Kemal’in Atatürk’ün dehasını her dalda olduğu gibi sanatta da gördük. Müziği ne kadar sevdiğini, sanatçılara ne kadar değer verdiğini hikayelerle dinledik. Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 79’uncu yılında hala kalbimizde yaşıyor. Atatürk dünyada hiçbir lidere nasip olmayan, hala kitleleri ayakta tutan, dünyaya ışık saçan bir liderdir. Atatürk ülkesinde ve mazlum milletlerin yüreğinde büyük yer etmiş bir liderdir, yer etmeye de devam edecektir. Bizler Gazi Mustafa Kemal’in aydınlık yolunda yürümeye devam edeceğiz” dedi.

Kaynak: İHA