Akdağ Yaban Hayatı Geliştirme Sahası'nda Envanter Çalışması

Afyonkarahisar'ın Sandıklı ilçesinde, Akdağ Yaban Hayatı Geliştirme Sahasında başlatılan envanter belirleme çalışmaları sona erdi.

Doğa Koruma ve Milli Parklar 5. Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamada, Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü Yaban Hayatı Şube Müdürlüğü, Afyonkarahisar Şube Müdürlüğü ve Denizli Şube Müdürlüğü tarafından yapılan sayımın tamamlandığı bildirildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Doğa Koruma ve Milli Parklar 5.Bölge Müdürü Mahmut Temel, yaban hayvanı envanter çalışmalarının tamamlandığını bildirdi.

Temel, şunları kaydetti:

"Bölge Müdürlüğümüz Afyonkarahisar ve Denizli illeri sınırları içerisinde yer alan Akdağ Yaban Hayatı Geliştirme Sahasında her yıl yaban hayvanı etüt envanter çalışmaları yapılmaktadır. Bu yıl yaban hayvanı envanter çalışmaları 250 bin dekar olan Akdağ Yaban Hayatı Geliştirme Sahasında 6-10 Kasım 2017 tarihleri arasında 8 mühendis, 6 orman muhafaza memuru alanı tanıyan 20 yöre köylüsü katılımıyla yapılmıştır. Yapılan sayımda 239 geyik, 5 kurt, 10 keklik, 148 yılkı atı, 4 kartal, 5 akbaba, 501 domuz, 3 tilki tespit edildi."

Kaynak: AA